Posts

Welcome April 2017

Image
"Just beyond the horizon of the so-called impossible is infinite possibility"
-Bryant McGill-
#welcomeApril2017


Welcome March 2017

Image
"Make bold choices and make mistakes.
It's all those things that add up to the person you become."
-Angelina Jolie-
#welcomeMarch2017
💓




xoxo, MissY 💘

New Semester (Tahun 2)

Assalammualaikum 💞
Alhamdulillah untuk 2 hari pertama semester baru.. Haha tapi yang tak bestnya aku boleh pulak tiba-tiba tak sihat.. Selsema.. Hmmm.. Sedih betoi.. Aku kalau selsema nih memang ganggu habis aktiviti harian aku.. Dia naik menangkap kepala.. Adoii sakit gila.. Huhu.. 😷
Kelas pulak.. Emm.. Aku baru 2 hari masuk kelas.. Tunggu sampai hujung minggu nie pulak k.. Nanti aku cerita lagi pasal kelas.. Buat masa nie semua lecturer okay je laa pada aku.. Huhu.. Eheemmm kelas DrHensem aku dah masuk hari Ahad haritu.. Ahahahahaha.. Semua orang macam "wow" tapi aku relaks je sebab dah tau dia yang mengajar.. Ahahahaha bongok jeeee 😂
Haa aku nak cerita pasal rumah sewa aku lah.. Kami duduk 8 orang.. aku, Farah, Ika, Dhada, Adda, Anim, Wani dengan Ilyia (senior).. 🙈 Duduk dengan depa nie memang tak kering gusi lah.. Memang bergelak ketawa je sepanjang masa.. Sampai bertambah sakit kepala aku dok gelak masa tengah tak sihat nih.. Haha.. 😆 
Rumah sewa kami alhamdulilla…

Good News !

Assalammualaikum 💓
Hihi.. actually tengah gumbira nih ! 😆 Bukan seronok apa pun.. Haha.. Pagi tadi dekat group kelas aku kecoh pasal dah boleh tengok nama lecturer yang mengajar semester depan.. Aku sejenis yang malas nak bukak on time direct.. 😒 So aku baru bukak tadi.. Haha.. Yang seronoknya sebab salah sorang lecturer yang mengajar kelas aku semester depan HENSEM gilaa ! Hahaha bagi aku hensem laa bagi orang lain aku tak tau laa.. 😍 
Actually aku pernah dah terserempak dengan dia semester lepas.. 2 kali jugak laa.. Haha.. Memang hensem oii ! 🙈 2 kali aku pandang dia sebab terkejut hensem sangat.. Selama nih tak pernah perasan pun dia dekat fakulti tuuu.. 💢 Hahaha.. Nak kata gatai ka apa suka hati hampa lah tapi memang aku seronok pun.. KAHKAHKAH 😂
Aku dengar depa cakap dia dah kawin.. Hahah.. Peduli apa aku, janji dia mengajar kelas aku sem depan.. Haha.. 😝 Ye, kita hormat orang dah kawin.. Dan aku seronok pun bukan nak menggatai ka apa.. 😑 Biasa laa.. Kalau tanya budak-b…

Kisah Seram

Assalammualaikum 🐼
Lately nih aku rajin baca cerita seram.. 👻 Dekat facebook aku baca Fiksyen Shasha tu.. Dekat twitter aku baca Seramshit.. 😜 Haha.. Saja seronok nak baca kisah orang.. Tak kira laa betoi ka reka ka aku tak kisah pun.. Sebab aku suka je cerita hantu nih.. 🙈 Lepas aku baca cerita depa nih aku teringat pulak cerita-cerita yang jadi masa aku study dekat Dungun dulu.. 😓
Aku mula dengan cerita masa aku semester 1 dekat asrama.. Pelajar semester 1 memang wajib duduk asrama even rumah hampa dekat pun hampa memang kena duduk asrama.. 😃 Haha.. Aku pun tak tau kenapa tapi macam tu lah.. 😝 Masa nie memang banyak dengar cerita dari kawan-kawan aku.. Ada yang nampak kelibat dekat pokok laa.. Ada yang kena tindih laa.. Ada yang dengar main tarik kerusi meja semua ada.. Yang best depa dengaq tu dekat dalam bilik kosong sebelah bilik aku.. Ahahaha seram tak? Aku yang dengaq depa cerita pun rasa gerun jugak.. Sebelah bilik aku kot.. 😂 Tapi aku tak pernah kena apa-apa selama d…

Result Semester 2 ❤

Assalammualaikum 🌸
Akhirnya result kami dah keluaq.. Yeayy alhamdulillah.. 💓 Tak banyak berubah pun dari semester lepas.. Lebih kurang je.. Haha.. It's okay.. Aku dah buat yang terbaik.. 😊 Puas hati laa dengan result aku sebab memang tak study sangat pun.. Huhu.. Tapi okay laa.. Still okay.. 🙈 
Cumanya aku harap semester depan aku rajin sikit laa.. Tambah-tambah dah duduk rumah sewa nih.. Hmm.. 😥 Lagi banyak perkara yang boleh melalaikan contohnya TV ! Ahahaha 😂😂 So aku kena kuatkan semangat aku.. Yeahh ! 💪 
Dan yang lebih pasti aku kena cekalkan hati.. Setan banyak sangat dok hasut aku nih 😑 Sabarrr..... Diam..... Chill..... Relax..... Lagi apa lagi?? 😣 Haha.. And aku harap aku takdak banyak terasa hati sebab benda-benda tu semua gangguan untuk aku belajar.. Hahahaha 😛 Takpe lah.. Bukan tak biasa simpan sorang-sorang makan hati yedokk? Ngeeee.. 😔😔
Apa pun doakan aku untuk teruskan degree aku nie sampai habis ! And doakan aku bahagia selalu okay gang ! 😊
Thanks 💋

Welcome February 2017

Image
"Do not spoil what you have by desiring what you have not, remember that what you now have was once among the things you only hoped for". 
-Epicurus-
#welcomeFebruary2017
 💋




xoxo, MissY 💘