Posts

Good News !

Assalammualaikum 💓
Hihi.. actually tengah gumbira nih ! 😆 Bukan seronok apa pun.. Haha.. Pagi tadi dekat group kelas aku kecoh pasal dah boleh tengok nama lecturer yang mengajar semester depan.. Aku sejenis yang malas nak bukak on time direct.. 😒 So aku baru bukak tadi.. Haha.. Yang seronoknya sebab salah sorang lecturer yang mengajar kelas aku semester depan HENSEM gilaa ! Hahaha bagi aku hensem laa bagi orang lain aku tak tau laa.. 😍 
Actually aku pernah dah terserempak dengan dia semester lepas.. 2 kali jugak laa.. Haha.. Memang hensem oii ! 🙈 2 kali aku pandang dia sebab terkejut hensem sangat.. Selama nih tak pernah perasan pun dia dekat fakulti tuuu.. 💢 Hahaha.. Nak kata gatai ka apa suka hati hampa lah tapi memang aku seronok pun.. KAHKAHKAH 😂
Aku dengar depa cakap dia dah kawin.. Hahah.. Peduli apa aku, janji dia mengajar kelas aku sem depan.. Haha.. 😝 Ye, kita hormat orang dah kawin.. Dan aku seronok pun bukan nak menggatai ka apa.. 😑 Biasa laa.. Kalau tanya budak-b…

Kisah Seram

Assalammualaikum 🐼
Lately nih aku rajin baca cerita seram.. 👻 Dekat facebook aku baca Fiksyen Shasha tu.. Dekat twitter aku baca Seramshit.. 😜 Haha.. Saja seronok nak baca kisah orang.. Tak kira laa betoi ka reka ka aku tak kisah pun.. Sebab aku suka je cerita hantu nih.. 🙈 Lepas aku baca cerita depa nih aku teringat pulak cerita-cerita yang jadi masa aku study dekat Dungun dulu.. 😓
Aku mula dengan cerita masa aku semester 1 dekat asrama.. Pelajar semester 1 memang wajib duduk asrama even rumah hampa dekat pun hampa memang kena duduk asrama.. 😃 Haha.. Aku pun tak tau kenapa tapi macam tu lah.. 😝 Masa nie memang banyak dengar cerita dari kawan-kawan aku.. Ada yang nampak kelibat dekat pokok laa.. Ada yang kena tindih laa.. Ada yang dengar main tarik kerusi meja semua ada.. Yang best depa dengaq tu dekat dalam bilik kosong sebelah bilik aku.. Ahahaha seram tak? Aku yang dengaq depa cerita pun rasa gerun jugak.. Sebelah bilik aku kot.. 😂 Tapi aku tak pernah kena apa-apa selama d…

Result Semester 2 ❤

Assalammualaikum 🌸
Akhirnya result kami dah keluaq.. Yeayy alhamdulillah.. 💓 Tak banyak berubah pun dari semester lepas.. Lebih kurang je.. Haha.. It's okay.. Aku dah buat yang terbaik.. 😊 Puas hati laa dengan result aku sebab memang tak study sangat pun.. Huhu.. Tapi okay laa.. Still okay.. 🙈 
Cumanya aku harap semester depan aku rajin sikit laa.. Tambah-tambah dah duduk rumah sewa nih.. Hmm.. 😥 Lagi banyak perkara yang boleh melalaikan contohnya TV ! Ahahaha 😂😂 So aku kena kuatkan semangat aku.. Yeahh ! 💪 
Dan yang lebih pasti aku kena cekalkan hati.. Setan banyak sangat dok hasut aku nih 😑 Sabarrr..... Diam..... Chill..... Relax..... Lagi apa lagi?? 😣 Haha.. And aku harap aku takdak banyak terasa hati sebab benda-benda tu semua gangguan untuk aku belajar.. Hahahaha 😛 Takpe lah.. Bukan tak biasa simpan sorang-sorang makan hati yedokk? Ngeeee.. 😔😔
Apa pun doakan aku untuk teruskan degree aku nie sampai habis ! And doakan aku bahagia selalu okay gang ! 😊
Thanks 💋

Welcome February 2017

Image
"Do not spoil what you have by desiring what you have not, remember that what you now have was once among the things you only hoped for". 
-Epicurus-
#welcomeFebruary2017
 💋




xoxo, MissY 💘

Celebrate Birthday Ikin ❤

Image
Assalammualaikum 🌹
Moshi moshi... 🙆 Ye.. Semalam birthday sepupu kami hat paling sayang nih ! 💓 Hihihi.. So kami plan nak buat surprise dekat dia.. 😏 Dia langsung tak sedaq pun nak buat birthday dia sebenaqnya.. Bagus jugak dia tak sedaq sebab banyak penyebab yang memungkinkan kekantoian bakal terjadi.. Hahaha bahasa aku memang complicated.. Tak paham sudah ! 😂 Tapi akhirnya berjaya.. Yeayyyyy.... 👏 
Sebenaqnya memang dah plan sebelum dia balik cuti lagi.. 🙊 Kebetulan Angah mai rumah and mintak ummi masak sebab nak celebrate birthday Ikin.. Hahaha.. 🙈 Angah laa selalu menjadi dalang bab2 surprise nih.. Tahun lepas kami buat dekat rumah makchaq dekat KL.. Masa tu aku keja dekat sana, Angah pun p sana and kami celebrate dekat sana ramai-ramai.. Hihihi.. 😍 Okay sambung.. pastu ummi pun okay je nak sambut dekat sini.. 
Pada hari kejadian kami plan macam-macam laa sebab nak suruh Ikin mai rumah pakai lawa-lawa sikit.. 😁 Kalau tak dia kira nak pakai tracksuit ja.. 😥 Ahahahaha ta…

Coretan Dari Hati ❤

Kadang-kadang bila stress aku rasa nak makan banyak-banyak bagi gemok bagi takdak orang pun yang suka aku and aku pun tak payah suka dekat sapa-sapa.. 😢 Aku rasa sebab tu bila stress ja perempuan kuat makan.. Hmm.. Ntah laa setiap orang ada pandangan yang berbeza.. Pastu bila gemok dok gaduh kata gemok pulak.. Tulah perempuan.. Otak dia celaru macam-macam dia pikiaq.. Complicated lah senang cerita.. 😐 Aku sendiri pun kadang-kadang tak paham dengan diri sendiri.. Macam mana orang nak faham aku? 
Masalah dia dekat sini aku jeles.. Yes.. Aku jeles.. Tapi aku jeles dekat orang yang tak sepatutnya aku jeles.. Maksudnya aku dengan dia takdak apa-apa and aku jeles.. Mungkin ada orang pernah rasa macam aku rasa nih.. Mungkin takdak.. Ntah.. Kawan aku pernah cakap.. Usaha kalau betul suka dia.. Tapi masalah aku dekat sini aku tak berani.. Yes.. Aku tak berani.. Aku takut.. Mungkin sebab aku perempuan.. Bukan aku takut orang cakap perigi cari timba ka timba cari perigi ka.. Tapi aku sendiri …

Janji Allah ♥

Assalammualaikum..
Hihi.. Aku terjumpa satu post nie dekat fb.. So aku nak share dekat sini.. Kalau-kalau aku patah hati ke sedih ke apa ke aku boleh baca balik benda-benda yang aku post dekat sini.. Hihi.. :D
Bila sukakan seseorang, cuba try jauhkan diri dari dia.  Time tu baru kau boleh beza sama ada kau sukakan dia kerna nafsu atau kerana Allah. Macam mana nak beza? Bila suka itu berlandskan nafsu, sepanjang tempoh berjauhan kau rasa segalanya tak kena.  Tak tenang, rasa nak kena contact jugak.  Takut 'dia' beralih arah dan sebagainya. Tapi, bila ianya benar lillahi ta'ala, tak contact pun tak kisah.  Sebab apa?  Sebab keyakinan dan kebergantungan tu betul-betul pada Allah.  Andainya si dia bukan jodoh pun, tiada kekecewaan kerana harapan tak diletakkan pada manusia yang kau cinta. 
 Yes.. betul tu.. Aku kena didik diri aku supaya buat macam nie.. Jangan ikut hati.. Tapi percaya pada qada dan qadar Allah.. Janji Allah itu pasti.. 
xoxo, MissY ♥