Bicara Hati

Assalammualaikum 🌸

Kadang-kadang benda baik yang kita buat tu tak perlu kita heboh dekat orang. Ada orang suka ada orang tak suka so diam je okay. Kalau orang suka dia puji takpa, tapi kalau orang tak suka dia mengutuk alhamdulillah kita dapat pahala hasil dari kutukan manusia itu sekalian. 😀 Pahala free so jangan marah kalau orang kutuk ka mengata belakang ka apa sebab pahala kita yang dapat. Hehehehe.. 😅 So saja nak cerita dekat sini apa benda yang tengah otak aku pikiaq. So kita fikir positif sahaja dan buat hal sendiri asalkan kita tak kacau orang. Kalau ada yang tak puas hati tu ada laa yang dia cemburukan dengan kita kan? Yeke? Entahlahh.. 💁 Kalau kita tak kacau orang buat apa orang nak kacau kita kan? Dan memang jenis aku suka peace and quiet. 😉 Aku tak suka gaduh-gaduh. Aku tak suka bising-bising walaupun aku nie memang jenis manusia yang bising jugak. Aku ikut mood. Kalau mood aku nak bergurau senda tu boleh laa tapi kalau mood aku nak sorang-sorang maka aku akan duduk sorang-sorang. Itu memang aku.. 😄 Tapi kalau aku dah tak tahan sangat memang aku akan meletup laaa. 💣 Yang tak pernah tengok lagi macam mana aku mengamok boleh laa cakap aku nie lembut apa bagai. Yang dah pernah tengok tau laa macam mana aku tapi setakat aku hidup nie memang semua kawan-kawan aku tak pernah tengok lagi aku mengamok. 😥

Buat baik susah, buat jahat pun susah. Jadi kita buat apaaaaaa?? Haa jawab laa sendiri 😬

xoxo,
missY 💘

Comments

Popular posts from this blog

Sebab Perempuan Tawar Hati Dengan Lelaki

Apa Itu Period Pain??

Tips Penjagaan Wajah Wanita Korea