Posts

Showing posts from May, 2017

Dari Hati

Assalammualaikum 🌷

Memandangkan aku bosan harini aku nak cerita pasal diri aku sendiri. Macam mana aku dulu dan aku sekarang. 💞 Bukan nak berlagak bagus ka apa cuma nak kongsi macam mana proses perubahan aku nie. 💢 Untuk peringatan buat diri aku sendiri jugak dan jugak untuk orang-orang luar sana yang terasa nak berubah. 😊 Maksud aku berubah dekat sini ialah berubah untuk jadi lebih baik. Bukan laa nak cakap aku nie baik tersangat-sangat baik. Kita nie manusia, ada kelemahan dan kekuatan kita sendiri. Sama juga aku.. banyak je kelemahan aku tapi kalau kita usaha mesti kita boleh jadi terbaik kan? So jom kita mulakan cerita. 😗

Aku jujur dekat sini okay, aku betul-betul fully bertudung masa umur aku 16-17 tahun. 😓 Maksd fully dekat sini ialah pakai dan tak bukak dah.. Sebelum-sebelum tu kejap aku pakai kejap aku bukak. 😌 Aku tau je tutup aurat tu wajib tapi biasa laa masa remaja kan, terikut orang tu terikut orang nie tapi aku tak buat benda bukan-bukan okay. 😱 Aku masih macam a…

Bicara Hati

Assalammualaikum 🌸

Kadang-kadang benda baik yang kita buat tu tak perlu kita heboh dekat orang. Ada orang suka ada orang tak suka so diam je okay. Kalau orang suka dia puji takpa, tapi kalau orang tak suka dia mengutuk alhamdulillah kita dapat pahala hasil dari kutukan manusia itu sekalian. 😀 Pahala free so jangan marah kalau orang kutuk ka mengata belakang ka apa sebab pahala kita yang dapat. Hehehehe.. 😅 So saja nak cerita dekat sini apa benda yang tengah otak aku pikiaq. So kita fikir positif sahaja dan buat hal sendiri asalkan kita tak kacau orang. Kalau ada yang tak puas hati tu ada laa yang dia cemburukan dengan kita kan? Yeke? Entahlahh.. 💁 Kalau kita tak kacau orang buat apa orang nak kacau kita kan? Dan memang jenis aku suka peace and quiet. 😉 Aku tak suka gaduh-gaduh. Aku tak suka bising-bising walaupun aku nie memang jenis manusia yang bising jugak. Aku ikut mood. Kalau mood aku nak bergurau senda tu boleh laa tapi kalau mood aku nak sorang-sorang maka aku akan duduk s…