Monday, February 13, 2017

New Semester (Tahun 2)

Assalammualaikum 💞

Alhamdulillah untuk 2 hari pertama semester baru.. Haha tapi yang tak bestnya aku boleh pulak tiba-tiba tak sihat.. Selsema.. Hmmm.. Sedih betoi.. Aku kalau selsema nih memang ganggu habis aktiviti harian aku.. Dia naik menangkap kepala.. Adoii sakit gila.. Huhu.. 😷

Kelas pulak.. Emm.. Aku baru 2 hari masuk kelas.. Tunggu sampai hujung minggu nie pulak k.. Nanti aku cerita lagi pasal kelas.. Buat masa nie semua lecturer okay je laa pada aku.. Huhu.. Eheemmm kelas DrHensem aku dah masuk hari Ahad haritu.. Ahahahahaha.. Semua orang macam "wow" tapi aku relaks je sebab dah tau dia yang mengajar.. Ahahahaha bongok jeeee 😂

Haa aku nak cerita pasal rumah sewa aku lah.. Kami duduk 8 orang.. aku, Farah, Ika, Dhada, Adda, Anim, Wani dengan Ilyia (senior).. 🙈 Duduk dengan depa nie memang tak kering gusi lah.. Memang bergelak ketawa je sepanjang masa.. Sampai bertambah sakit kepala aku dok gelak masa tengah tak sihat nih.. Haha.. 😆 

Rumah sewa kami alhamdulillah lengkap semua.. Mesin basuh adalah perkara utama yang akan student cari lah ! Hahaha.. Pastu lengkap dengan almari, meja study, meja makan, TV, Wifi, dan yang penting ada astro.. Haa takdak laa aku rasa ketinggalan sebab tak boleh tengok cerita dekat astro.. Haha.. 😜 Memang berpatutan lah dengan sewa kami bayaq.. RM1** 

Okay aku share ini je lah dulu yeeee.. Nanti ada masa aku sambung lagi.. Doakan aku cepat sembuh k, seksa sangat nak p kelas sakit-sakit macam nih ! Doakan jugak aku untuk semester baru nie ! Hehehehe babaii 💋

xoxo,
MissY 💘


Tuesday, February 7, 2017

Good News !

Assalammualaikum 💓

Hihi.. actually tengah gumbira nih ! 😆 Bukan seronok apa pun.. Haha.. Pagi tadi dekat group kelas aku kecoh pasal dah boleh tengok nama lecturer yang mengajar semester depan.. Aku sejenis yang malas nak bukak on time direct.. 😒 So aku baru bukak tadi.. Haha.. Yang seronoknya sebab salah sorang lecturer yang mengajar kelas aku semester depan HENSEM gilaa ! Hahaha bagi aku hensem laa bagi orang lain aku tak tau laa.. 😍 

Actually aku pernah dah terserempak dengan dia semester lepas.. 2 kali jugak laa.. Haha.. Memang hensem oii ! 🙈 2 kali aku pandang dia sebab terkejut hensem sangat.. Selama nih tak pernah perasan pun dia dekat fakulti tuuu.. 💢 Hahaha.. Nak kata gatai ka apa suka hati hampa lah tapi memang aku seronok pun.. KAHKAHKAH 😂

Aku dengar depa cakap dia dah kawin.. Hahah.. Peduli apa aku, janji dia mengajar kelas aku sem depan.. Haha.. 😝 Ye, kita hormat orang dah kawin.. Dan aku seronok pun bukan nak menggatai ka apa.. 😑 Biasa laa.. Kalau tanya budak-budak lelaki mesti depa nak cikgu yang lawa-lawa ajaq depa.. Sama laa kami kaum wanita ini jugaaaaaaa.. 💃

Member aku cakap kenapa dia tak perasan pun ada lecturer hensem? Hahaha aku pun TERserempak.. Kalau tak TER tu aku pun tak perasan jugak.. And jenis aku memang tak cerita apa-apa dekat sapa-sapa.. 😜 Takkan laa tetiba hg nak p cerita dekat orang weh dia tu hensem weh dia nie hensem.. NO !! 🙅 Itu bukan aku.. Aku lagi suka simpan sorang-sorang 😁

So akhir kata semoga semester depan berjalan dengan lancar.. Aku sentiasa mengharapkan kalian doakan yang terbaik untuk aku.. Thanks..🙋

Aamiin 💟

xoxo,
MissY 💘

Sunday, February 5, 2017

Kisah Seram

Assalammualaikum 🐼

Lately nih aku rajin baca cerita seram.. 👻 Dekat facebook aku baca Fiksyen Shasha tu.. Dekat twitter aku baca Seramshit.. 😜 Haha.. Saja seronok nak baca kisah orang.. Tak kira laa betoi ka reka ka aku tak kisah pun.. Sebab aku suka je cerita hantu nih.. 🙈 Lepas aku baca cerita depa nih aku teringat pulak cerita-cerita yang jadi masa aku study dekat Dungun dulu.. 😓

Aku mula dengan cerita masa aku semester 1 dekat asrama.. Pelajar semester 1 memang wajib duduk asrama even rumah hampa dekat pun hampa memang kena duduk asrama.. 😃 Haha.. Aku pun tak tau kenapa tapi macam tu lah.. 😝 Masa nie memang banyak dengar cerita dari kawan-kawan aku.. Ada yang nampak kelibat dekat pokok laa.. Ada yang kena tindih laa.. Ada yang dengar main tarik kerusi meja semua ada.. Yang best depa dengaq tu dekat dalam bilik kosong sebelah bilik aku.. Ahahaha seram tak? Aku yang dengaq depa cerita pun rasa gerun jugak.. Sebelah bilik aku kot.. 😂 Tapi aku tak pernah kena apa-apa selama duduk dekat situ.. Alhamdulillah lah.. Mungkin ayah aku pagaq ka tutup hijab aku ka apa ka lepas satu kes aku dulu aku tak tau laa sebab kalau aku duduk dalam bilik sorang-sorang pun aku tak rasa takut padahal member-member aku pakat cerita depa kena macam-macam, dengaq macam-macam.. Bukan nak cakap besaq ka apa.. Huhu.. 😰  Haa nak tau kes apa dulu tu nanti aku cerita k.. 🙊 Okay sambung.. yang pasal kelibat dekat pokok tu senior-senior cakap memang dekat kawasan pokok tu keras.. Tapi memang depa tak mau cerita sebab takut junior nie semua takut.. Yang kena tindih dengan main tarik kerusi meja tu kawan aku yang cerita.. 😰 Ada jugak aku dengar orang cerita ada billik yang kosong dekat asrama tu yang dikunci sebab katanya ada budak bunuh diri.. 😫 Aku pun tak pasti tapi biasa laa kadang-kadang cerita orang nie bukan boleh percaya sangat.. Aku pun dengar-dengar gitu je lah.. Haha malas nak amik tau lebih-lebih.. 😱

Nie yang jadi dekat aku.. Masa tu dah tamat semester 1 so memang banyak lah barang-barang yang nak kena bawak balik kan.. Biasalah perempuan.. Haha.. 😝 So parents aku datang laa amik aku dekat Dungun.. Time depa sampai tu pun dah dekat Mahgrib k.. Dan aku macam selalu lah jadi orang yang TERAKHIR balik.. Satu kamsis tu dah kosong.. (blok aku je k) Semua orang dah balik.. Memang tinggal aku sorang je masa tu.. Sebelah petang tu memang laa still ada kawan-kawan aku.. Tapi depadah balik sebab pakat balik naik bas malam tu so petang tu depadah gerak ke stesen bas dengan van kunyit (van sekolah warna kuning) 😁 aku pun tak tau kenapa senior panggil van kunyit.. Ahahaha.. Okay sambung.. Aku pun siap tolong-tolong depa angkat beg apa semua dengan hujan lebat masa tu.. Adoii.. Tapi takpe laa lepas dah settle tu depa pakat tanya aku okay ke duduk sorang? Aku kata okay je ayah aku pun dah nak sampai.. So lepas tu aku pun balik bilik kunci pintu duduk je dalam tu.. Huhu.. suram n sunyi jugak laa masa tu sebab yela semua orang dah balik kan.. Hahaha.. Ada jugak rasa gerun masa tu tapi aku abaikan and pasang lagu dekat fon aku kuat-kuat sambil kemas lebihan barang nak bawak balik.. Tepat je Mahgrib ayah aku sampai.. (dia pun risau sebab aku cakap tinggal aku sorang je dekat kamsis tu) Lepas ayah aku dah sampai mak aku call cakap dah sampai n suruh aku bawak beg turun.. (bilik aku tingkat 1 je) 😃 Aku pun bawak je laa sorang-sorang beg aku turun.. Masa tengah jalan dekat koridor tu boleh nampak keta ayah aku sebab ayah aku masuk amik dekat dalam kamsis.. Masa tu laa mak aku cakap "Ada kawan kakak tolong angkat beg.. senang laa kita tak payah naik dah". Cakap dekat adik aku.. 😱 Aku dah terkejut beruk dah masa tu sebab memang aku sorang je yang bawak beg turun.. (lepas mak aku cerita balik dekat aku) Pastu mak aku tanya aku "Kawan-kawan kakak balik bila?" Aku cakap laa "Semua dah balik.. tinggal alia sorang ja dalam bilik tu." "Hg dok sorang-sorang ka?" "Ha laa.." aku jawab.. Pastu ayah aku nak tumpang tandas.. Tapi tiba-tiba ayah aku dengaq bunyi air dalam bilik air.. Padahal ayah aku tanya aku sebelum tu ada orang tak, abah nak p toilet sat.. Aku cakap laa takdak memang semua orang dah balik.. 😐 Lepas ayah aku dengar tu dia terus tak masuk toilet sebab dia takut ada budak lagi kat dalam kamsis (yela kamsis perempuan kan) Lepas tu ayah terus ajak balik.. 🙉 Yang bestnya mak aku tak cerita lagi dekat aku.. Sampai aku dah sem 2 baru mak aku cerita dekat aku... 😞 Sebab tu dia tanya aku betul ke kamsis dah takdak orang? Aku cakap betul laah.. Dia siap nampak 2 orang lagi tolong aku angkat beg.. Kiri kanan aku.. Hahh sudahhh.. HAhahaha 😂😂😂 Memang misteri.. Ayah aku pun rasa lain macam sebab tu dia tak masuk toilet masa tu.. Hahahahaha aku cerita balik dekat kawan-kawan aku depa siap cakap berani betoi hg duduk sorang-sorang Alia.. Berani laa sebab aku tak tau.. Cuba kalau aku tau.. Ketaq gak lutut nih.. Hahahaha 🙈🙈🙈 Sampai sekarang aku tak boleh lupa cerita nih.. haihhhhh 😑😑 

Okay next.. Kisah nie jadi masa kami semua dah pindah masuk rumah sewa.. Masa nie semester 3.. Masa nie kami dengaq cerita yang dekat kamsis ada kes histeria.. Tapi orang tak bercerita sangat.. Mungkin sebab tak mau kecoh kot.. Nanti semua orang takut.. Minggu nak final memang benda nie suka kacau.. Sebab kita stress masa tu.. Benda nie suka.. 😏 Pasal histeria tu aku tak tau sangat tapi aku nak cerita kisah dekat rumah sewa kami.. Malam tu kecoh laa budak-budak nie cakap budak depan rumah aku tu kena rasuk.. Kita yang dengar nie ketaq jugak laa.. Depan rumah hg ja kot weh 😓 Aku tak sure tapi yang aku dengar depa cerita.. Budak tu tengah solat pastu tiba-tiba dia gelak-gelak pastu p dapur terus amik pisau n dok toreh-toreh dinding.. Perghh boleh bayang tak? Hahaahaha sila bayangkan... 😂 Orang cakap taman yang kami duduk nie memang agak keras.. Yela belakang rumah tu hutan je kot.. Hutan kecik je laa.. Babi banyak kawasan rumah aku nie.. Tak payah p zoo pun.. Hg selak langsir rumah hg nampak lah.. Hahahaha 😂 Okay tu pasal budak depan rumah.. Nie rumah kami sendiri pulak.. Aku tak ingat sapa yang dengar dulu tapi dia cakap dah banyak malam dah dia dok dengar bunyi macam orang potong kuku.. 🙈 Aku tak pernah dengar lagi so aku tak percaya lagi masa tu.. Lepas tu start malam tu kami semua dengar.. Memang betul macam orang tengah potong kuku tapi dah lewat malam kot sapa yng nak potong kuku.. Pastu semua pakat tidoq pasang surah Yassin.. 🙉 Banyak malam jugak kami asyik dengar bunyi tu.. pastu sorang housemate aku nie p google pasal bunyi kepit kuku nih.. Dia tulis kat situ langsuir... 👻 ngehngehngeh 😱 Memang masa tu semua pakat takut laa.. Tapi aku pesan 1 ja.. Kita tak kacau dia, dia tak kacau kita.. Lepas pada tu semua pakat tidoq dekat ruang tamu ramai-ramai.. Hahahaha 😂 Kami agak mungkin bunyi tu ah tak dak.. Sebab selalu dia bunyi kejap ja.. Tapi satu malam tu dia bunyi tak henti-henti.. Sampai laa semua yang lain dah tidoq tapi aku tak dapat tidoq dok dengar je bunyi tu.. Memang seram tapi jenis aku hati kering.. Takut tu memang takut jugak.. Tapi aku cakap dekat diri aku, aku kena kuat.. Memang tiap-tiap malam kami tidoq pasang ayat Al-Quran dengan Yassin.. 🙊 Esok tu kami buat baca Yassin ramai-ramai.. Alhamdulillah lepas tu dh takdak bunyi tu.. Aku pun tak ingat macam mana dia hilang.. Hmm.. 😥 Nasib lah semester 5 nanti dah duduk rumah lain.. Hahaha.. (semester 4 kami buat LI - Latihan Industri) 🙆

Cerita seterusnya nie sama jugak masa semester 3 jugak.. Biasa lahh.. Bila dah habis sem ayah aku akan mai Dungun untuk usung barang aku balik Kulim.. Sebab aku buat LI dekat UNIKL.. Dekat kawasan Kulim je.. Hihihi.. 😜 Masa nie sepupu aku Ikin ikut sekali mai amik aku sebab adik aku masa nie tengah study dekat KL.. So kereta kosong mak aku ajak lah Ikin ikut sekali.. Hihi.. 😄 Masa nie memang aku yang TERAKHIR balik jugak lagi tapiiii still ada 2 orang kawan aku sebab depa kena join program MDEC apa tah dekat poli masa tu.. So depa balik lewat sikit dari orang lain.. Hihi.. 😙 So nak dijadikan cerita, masa nie mak ayah aku pun tidoq dekat rumah aku je sebab tak dak orang pun cuma kawan aku 2 orang tu esok pagi-pagi dah nak kena p poli untuk program tu.. Depa saja tidoq dekat rumah malam tu sebab nak teman aku.. Sebab aku sorang and taman tu pun macam-macam cerita dah jadi kan.. Hahaha.. 😂 Ayah aku sampai malam tu pun dah lewat pukul 11 lebih.. Tapi aku lapaq ajak laa p makan.. Lepas tu terus balik n tidur.... 😛 Nak dijadikan cerita malam tu kami berempat tidur ramai-ramai dekat ruang tamu.. (aku, sepupu aku, dengan 2 orang kawan aku), mak ayah aku dalam bilik.. Lampu semua kami tutup tinggal lampu luar je sebab ada kereta kan.. So tidur laa... Tapi yang kena kacau sepupu aku nih.. Bukan aku.. Hahahaha kesian dia.. 😂😂 Dia cakap malam tu dia dengar bunyi macam bunyi seluar tracksuit tengah bergesel.. Faham tak macam mana? Cuba hampa jalan time pakai tracksuit.. Bila berlaga ada bunyi kan.. Haa macam tu laa dia dengar.. Yang bestnya dia sorang je yang pakai tracksuit malam tu.. Member aku pakai seluar tidur, aku pulak baju kelawar.. So memang takde laa bunyi tracksuit tu dari kami semua.. 🙊 Sepupu aku keras kan kaki dia sebab nak make sure bunyi seluar dia ke bunyi lain.. Lepas dia keraskan kaki dia bunyi tu still ada makin kuat.. Hahaha 😂 (memang aku gelak time sepupu aku cerita.. haha) Sepupu aku dok pikiaq sama ada nak lari tidoq dengan mak aku takpun kejut aku.. Tapi dia tak kejut pun.. Haha.. Dia tidoq rapat-rapat belakang aku (aku tengah mengiring) Hahaha 😂 Tapi rapat nie memang rapat gila.. Sejenis yang bila kita nak pusing pun tak boleh.. Hahaha.. Aku tersedaq jugak sebab tak boleh nak pusing kan.. Pastu aku tengok dia dok lena.. Aku biaq ja laa.. Maka duduk laa macam tu sampai pagi.. Tak sampai hati nak kejut dia.. Hahaha 😝 Yang bestnya dia tak cerita pagi tu.. Lepas dah balik sini baru dia cerita.. Aduhaiii.. 😁 Dia pulak yang kena kacau.. Hahahaha kesian dia 😅

Haaaaaaa.. Hampir terlupa.. Aku nak cerita yang aku cakap kes aku dulu tu.. bunyi macam teruk je tapi taklah.. Hahaha.. 😂 Cerita dia macam nie.. Dulu masa aku darjah 6, aku pernah nampak 'benda' tu.. Kisahnya masa tu kelas malam.. Yela nak UPSR kan.. Sekolah aku ada laa buat kelas malam untuk budak-budak darjah 6.. 🙋 Kelas aku nie pulak hujung sekali dekat sebelah bangunan baru.. Aku nampak benda tu dekat bangunan baru tu lah.. Sebelum tu, sekolah ada buat majlis bacaan Yassin dekat budak-budak UPSR nih.. Depa kata mungkin benda tu marah laa kot.. Aku nie pulak dok p buat team Seekers p naik bangunan yang gela p gelita tu dengan member aku sorang nih.. Kami naik 2 orang je.. Dalam hati mak aih berani sungguh.. Hahaha.. Nakal betul laa aku masa tu 😂 Nak dijadikan cerita pulak lampu bangunan tu rosak.. Tak menyala.. 2 3 hari sebelum tu benda tu dok main-main lampu.. Sat dia nyala, sat dia padam.. Budak-budak nih pakat takut semua pakat jerit + lari lahh.. (dekat bangunan baru tu) Dia main-main lampu weh.. Dia tutup, kawan aku buka, dia tutup balik, pastu benda tu main buka-tutup2 banyak kali.. 😱 Yang aku pulak naik bangunan tu masa gelap gelita.. Aku rasa mungkin dia marah kot kami kacau tempat dia.. Sebab tu malam tu dia nampakkan diri dia dekat aku.. Aku dengan member aku yang naik bangunan tu ja yang nampak.. Aku suruh orang lain tengok depa tak nampak.. 😣 Aku dengan member aku apa lagi menangis melalak lah weh.. Takut gila masa tu.. Sebelum tu aku dah bagitau dekat ayah aku sekolah kena kacau apa semua.. Aku sampai menangis tak mau p kelas malam weh sebab takut sangat.. Yela weh darjah 6 hg nak tau apa kan.. Hahaha aku anggap diri aku tak matang lagi masa tu.. 🙊 Aku siap pesan kat ayah aku suruh mai amik aku awal.. Aku nak time aku keluar dia dah tunggu aku depan pagar.. Rupa dia masa tu takut weh.. Mata dia merah, muka marah gila tengok dekat aku.. Badan dia warna hitam.. Lepas pada tu aku nampak macam ada bayang putih terjun dari bangunan tu.. Memang aku nangis masa tu jugak.. Bila aku cerita depa tak percaya.. Cikgu pun tak percaya siap cakap aku merapu.. Ahahahaha.. Menangis lah aku.. Budak-budak kelas semua tanya aku kenapa.. Hahahahaha 😂😂 Balik tu aku cerita dekat ayah aku.. And lepas tu aku dah okay.. Dan aku dah tak boleh nampak benda-benda tu lagi.. Benda tu pun tak kacau aku lagi dah.. Start dari tu lah aku tak takut kalau tengok cerita hantu ke apa, mungkin ayah aku dah tutup hijab aku dan pulihkan semangat aku.. So alhamdulillah sampai sekarang aku tak pernah kena kacau.. Aku tak mintak kena kacau, bukan cakap besar tapi tu lah.. Pengalaman dia takleh lupa.. Sampai sekarang tengah menaip nie pun aku ingat lagi muka benda yang renung aku tu.. Tajam sangat, memang marah sangat.. Huhu 😫 Haha.. ada orang cakap balasan sebab nakal sangat masa sekolah.. Haha.. 😝

So itu saja lah cerita aku.. Sorry kalau hampa rasa tak berfaedah bila baca.. Haha.. Niat aku nak berkongsi ja.. 😄 Kawan-kawan aku siap cakap aku nie takdak perasaan sebab tak takut tengok cerita hantu.. Hahahaha ntah laa.. Sebab aku  tau tu berlakon je kot.. Kalau depan-depan tak tau laa... Huhuhuhuh.. 😥

Conclusion nyaaaaa.. Benda nie ada cuma kita yang kena kuat semangat.. 💪 Kita tak kacau dia, inshaaAllah dia tak kacau kita 😆 Okay babaii.. Nak tidoq basuh kaki baca doa tidoq and baca apa yang patut k 👋

xoxo,
MissY 💘

Thursday, February 2, 2017

Result Semester 2 ❤

Assalammualaikum 🌸

Akhirnya result kami dah keluaq.. Yeayy alhamdulillah.. 💓 Tak banyak berubah pun dari semester lepas.. Lebih kurang je.. Haha.. It's okay.. Aku dah buat yang terbaik.. 😊 Puas hati laa dengan result aku sebab memang tak study sangat pun.. Huhu.. Tapi okay laa.. Still okay.. 🙈 

Cumanya aku harap semester depan aku rajin sikit laa.. Tambah-tambah dah duduk rumah sewa nih.. Hmm.. 😥 Lagi banyak perkara yang boleh melalaikan contohnya TV ! Ahahaha 😂😂 So aku kena kuatkan semangat aku.. Yeahh ! 💪 

Dan yang lebih pasti aku kena cekalkan hati.. Setan banyak sangat dok hasut aku nih 😑 Sabarrr..... Diam..... Chill..... Relax..... Lagi apa lagi?? 😣 Haha.. And aku harap aku takdak banyak terasa hati sebab benda-benda tu semua gangguan untuk aku belajar.. Hahahaha 😛 Takpe lah.. Bukan tak biasa simpan sorang-sorang makan hati yedokk? Ngeeee.. 😔😔

Apa pun doakan aku untuk teruskan degree aku nie sampai habis ! And doakan aku bahagia selalu okay gang ! 😊

Thanks 💋

xoxo,
MissY 💘

Wednesday, February 1, 2017

Welcome February 2017

"Do not spoil what you have by desiring what you have not, remember that what you now have was once among the things you only hoped for". 

-Epicurus-

#welcomeFebruary2017

 💋


 



xoxo,
MissY 💘