Tuesday, January 31, 2017

Celebrate Birthday Ikin ❤

Assalammualaikum 🌹

Moshi moshi... 🙆 Ye.. Semalam birthday sepupu kami hat paling sayang nih ! 💓 Hihihi.. So kami plan nak buat surprise dekat dia.. 😏 Dia langsung tak sedaq pun nak buat birthday dia sebenaqnya.. Bagus jugak dia tak sedaq sebab banyak penyebab yang memungkinkan kekantoian bakal terjadi.. Hahaha bahasa aku memang complicated.. Tak paham sudah ! 😂 Tapi akhirnya berjaya.. Yeayyyyy.... 👏 

Sebenaqnya memang dah plan sebelum dia balik cuti lagi.. 🙊 Kebetulan Angah mai rumah and mintak ummi masak sebab nak celebrate birthday Ikin.. Hahaha.. 🙈 Angah laa selalu menjadi dalang bab2 surprise nih.. Tahun lepas kami buat dekat rumah makchaq dekat KL.. Masa tu aku keja dekat sana, Angah pun p sana and kami celebrate dekat sana ramai-ramai.. Hihihi.. 😍 Okay sambung.. pastu ummi pun okay je nak sambut dekat sini.. 

Pada hari kejadian kami plan macam-macam laa sebab nak suruh Ikin mai rumah pakai lawa-lawa sikit.. 😁 Kalau tak dia kira nak pakai tracksuit ja.. 😥 Ahahahaha tak kisah pun tapi jap lagi nak sambut birthday dia kot.. Macam tak baik ja biaq dia pakai tracksuit ja.. Hahahah.. Prihatin tak aku?? 😜 Haa aku memang kakak yang baik k..... Hahahahahaha kbaii ~ 🙊 Maka aku pun cakap laa dekat adik aku tipu ja cakap nak keluaq lepas makan so pakai lawa-lawa sikit.. Hahahahaha.. Sumimasen Ikin 😰 

Petang tu plan pun berjalan dengan lancar.. Angah mai hantaq Ikin dulu dekat rumah pastu Angah p beli kek and KFC (trend family kami) 😬 Balik ja Alang wasep aku cakap nak sampai dah and suruh bawak Ikin naik atas.. Tapi masa tu kami tengah makan dekat dapoq so plan bertukar.. Angah dengan Alang masuk rumah macam biasa dulu.. 😉 Lepas tu baru depa mai dapoq sambil bawak kek.. Yeayyy.. 😀 Hahahaha.. aku nak upload video tu dekat sini tapi line lembab.. Nanti aku letak.. Hahahaha.. 😛

So macam biasa laa.. Makan-makan sampai kenyang ! Hahaha.. And yang pasti selfie welfie tu wajib ! Hahahaha aku share sikit gambaq birthday girl kita.. 💃💃 



 Potong kek ! Hihi 😝



 Posing laa sikit ! Hahaha 😂

Okay tu aje dulu.. Nanti aku sambung upload gambar and video lagi k ! 😘

Happy 21st birthday Ikin ! 💋 #30January2017 💞

 
xoxo,
MissY 💘


Saturday, January 28, 2017

Coretan Dari Hati ❤

Kadang-kadang bila stress aku rasa nak makan banyak-banyak bagi gemok bagi takdak orang pun yang suka aku and aku pun tak payah suka dekat sapa-sapa.. 😢 Aku rasa sebab tu bila stress ja perempuan kuat makan.. Hmm.. Ntah laa setiap orang ada pandangan yang berbeza.. Pastu bila gemok dok gaduh kata gemok pulak.. Tulah perempuan.. Otak dia celaru macam-macam dia pikiaq.. Complicated lah senang cerita.. 😐 Aku sendiri pun kadang-kadang tak paham dengan diri sendiri.. Macam mana orang nak faham aku? 

Masalah dia dekat sini aku jeles.. Yes.. Aku jeles.. Tapi aku jeles dekat orang yang tak sepatutnya aku jeles.. Maksudnya aku dengan dia takdak apa-apa and aku jeles.. Mungkin ada orang pernah rasa macam aku rasa nih.. Mungkin takdak.. Ntah.. Kawan aku pernah cakap.. Usaha kalau betul suka dia.. Tapi masalah aku dekat sini aku tak berani.. Yes.. Aku tak berani.. Aku takut.. Mungkin sebab aku perempuan.. Bukan aku takut orang cakap perigi cari timba ka timba cari perigi ka.. Tapi aku sendiri tak yakin dengan diri aku nih.. Layak ka aku?? Kalau ada yang lagi layak dari aku?? Aku takut kalau aku bagitau nanti tetiba kena friendzone.. Sebab aku dengan dia boleh dikatakan rapat.. Aku takut nanti daripada boleh berkawan terus hilang.. Hmm.. And oleh sebab sikap aku yang berdiam diri nih, maka si A itu dah terlepas ke orang lain.. Haha.. Padan muka aku.. 😆 Okay takpe pasal tu, aku dah okay and jadi lagi sekali..

Si B nih.. sama jugak masalah aku.. Suka tapi tak bagitau.. And good news dia belum ada girlfriend.. Tapi aku still takut nak bagitau.. Aku sendiri tak pasti aku suka ka minat ka apa ka.. Tapi yang pasti aku jeles.. Aku sangat jeles.. Aku taktau nak buat apa so sekarang aku just nak cuba jauhkan diri je dari dia.. Aku nak tengok je dari jauh.. Aku cuba buat biasa.. Aku taknak sakit hati lagi.. Aku takut semua tu.. 😟 Bukan kejap nak baik wehh kalau sakit hati patah hati hancur hati dan seangkatan dengannya.. Lama.. Mungkin orang lain hang bawak p jalan-jalan shopping boleh terus lupa.. Tapi aku bukan macam tu.. Aku sangat susah move on.. 💔 Jadi aku plan aku nak tumpukan dengan study aku je and lupakan pasal nih.. Kalau ada jodoh ada laa.. Kalau aku dengan si B nih ditakdirkan untuk jadi kawan maka aku hanya akan berkawan.. Just go with the flow.. Aku berserah semua kepada Allah SWT.. 😢 

Tak adil sebab depa taktau aku suka depa kan? Tapi bila aku nak bagitau aku fikir banyak kali.. Depa mungkin layak dapat yang lagi baik.. Dan aku jugak fikir aku takut aku langsung tak boleh kawan dengan depa.. Sebab tu aku putuskan untuk diam.. Complicated kan aku nih.. Pastu bila jeles, sakit hati sorang-sorang.. Padahal depa taktau apa pun.. 😪 Even dia pernah cakap dia suka aku tapi aku tak pernah pun nak percaya.. Sebab yela.. lelaki kan, kadang-kadang depa melawak.. Kita bukan tau kalau depa cakap serius.. Aku anggap depa melawak.. Hmm ntahlah.. Sekarang memang aku serahkan pada takdir ja.. Aku tak mencari and aku tak nak cari.. Biaq datang sendiri.. Haaaa giteww.. 😛 

Kalau ada yang baca entry aku nie pun kalau nak salah faham ka ape aku tak kisah.. Aku punya blog nie jadi diari aku.. Aku tak tau nak cerita dekat sapa so aku tulis semua dekat sini dengan harapan aku boleh lega and benda nie tak merayau-rayau dalam kepala otak aku.. 

All the best dear myself  💪

xoxo,
MissY 💘

Monday, January 23, 2017

Janji Allah ♥

 Assalammualaikum..

Hihi.. Aku terjumpa satu post nie dekat fb.. So aku nak share dekat sini.. Kalau-kalau aku patah hati ke sedih ke apa ke aku boleh baca balik benda-benda yang aku post dekat sini.. Hihi.. :D
 

Bila sukakan seseorang, cuba try jauhkan diri dari dia. 
Time tu baru kau boleh beza sama ada kau sukakan dia kerna nafsu atau kerana Allah.
Macam mana nak beza?
Bila suka itu berlandskan nafsu, sepanjang tempoh berjauhan kau rasa segalanya tak kena. 
Tak tenang, rasa nak kena contact jugak. 
Takut 'dia' beralih arah dan sebagainya.
Tapi, bila ianya benar lillahi ta'ala, tak contact pun tak kisah. 
Sebab apa? 
Sebab keyakinan dan kebergantungan tu betul-betul pada Allah. 
Andainya si dia bukan jodoh pun, tiada kekecewaan kerana harapan tak diletakkan pada manusia yang kau cinta. 

 Yes.. betul tu.. Aku kena didik diri aku supaya buat macam nie.. Jangan ikut hati.. Tapi percaya pada qada dan qadar Allah.. Janji Allah itu pasti.. 

xoxo,
MissY ♥

Chit Chat Kosong (:

Assalammualaikum.. 

Annyeong readers.. Tak tahu lah aku nie ada pembaca setia atau tidak.. Hihi.. Dah dekat 2 minggu balik bercuti semester.. Actually tak tahu nak cerita pasal apa.. Memandangkan blog nie open.. Aku malas nak cerita banyak pasal diri sendiri.. Aku suka kongsi benda-benda best yang berlaku kat aku, member-member tak pun family aku.. Btw, haritu aku dengan member aku ada buat surprise dekat Eka.. Nanti aku update pasal tu okay.. Video semua dah siap aku buat.. Hehe.. So harini aku just nak relax-relax.. Lama pulak biaq blog nie tak update apa-apa.. Jadi aku nak tulis-tulis je apa yang aku fikir dalam kepala aku nie.. Kahkahkah..

Oleh sebab tahun 2 pun bakal bermula bulan Februari nanti, aku cuma nak usaha selebih dan semampu yang boleh.. Aku mengku semester lepas sangatlah stress, dengan jadual kelas yang penuh sampai malam pun ada.. Memang letih semester lepas.. Dengan lecturer yang push sana-sini, assignment yang menimbun, aku pun tak tau macam mana nak describe dah.. Huhu.. Tapi memang stress.. Rasa nak meraung pun ada.. Aku rasa tekanan tu dalam diri aku.. Sumpah tak boleh nak handle.. Punya serabut nak cerita bagi kat hampa nih.. Hmmm.. Aku harap semester depan aku boleh hadapi dengan tenang.. Aamiin.. Walaupun aku rasa akan ada benda yang bakal terjadi.. Hmm.. Aku harap aku tabah.. Hati tolong kuat okay.. Hidup mesti diteruskan.. 

Yang pasti lepas apa yang aku tunggu nie terjadi aku akan teruskan apa yang patut.. Sebab aku PEGANG PADA JANJI.. yes, aku ingat semua janji-janji aku tu.. And I'm not the one who broke it! Sehingga hal itu terjadi aku kena kuat dan andainya perkara itu tetap terjadi aku kena lagi bertambah kuat dan kuat dan kuat dan tabah.. :') 

Lastly, wish me luck for my result :) Thanks for wasting your time by reading this entry..

xoxo,
MissY ♥

Sunday, January 1, 2017

Welcome January 2017 ❤

If you fall behind, run faster. 

Never give up, never surrender, and rise up. 

Against the odds. -Jesse Jackson-


Alhamdulillah.. Thanks for all the good and bad memories on 2016. May 2017 be more blessed year for me #welcome2017 #01012017