Posts

Showing posts from January, 2017

Celebrate Birthday Ikin ❤

Image
Assalammualaikum 🌹
Moshi moshi... 🙆 Ye.. Semalam birthday sepupu kami hat paling sayang nih ! 💓 Hihihi.. So kami plan nak buat surprise dekat dia.. 😏 Dia langsung tak sedaq pun nak buat birthday dia sebenaqnya.. Bagus jugak dia tak sedaq sebab banyak penyebab yang memungkinkan kekantoian bakal terjadi.. Hahaha bahasa aku memang complicated.. Tak paham sudah ! 😂 Tapi akhirnya berjaya.. Yeayyyyy.... 👏 
Sebenaqnya memang dah plan sebelum dia balik cuti lagi.. 🙊 Kebetulan Angah mai rumah and mintak ummi masak sebab nak celebrate birthday Ikin.. Hahaha.. 🙈 Angah laa selalu menjadi dalang bab2 surprise nih.. Tahun lepas kami buat dekat rumah makchaq dekat KL.. Masa tu aku keja dekat sana, Angah pun p sana and kami celebrate dekat sana ramai-ramai.. Hihihi.. 😍 Okay sambung.. pastu ummi pun okay je nak sambut dekat sini.. 
Pada hari kejadian kami plan macam-macam laa sebab nak suruh Ikin mai rumah pakai lawa-lawa sikit.. 😁 Kalau tak dia kira nak pakai tracksuit ja.. 😥 Ahahahaha ta…

Coretan Dari Hati ❤

Kadang-kadang bila stress aku rasa nak makan banyak-banyak bagi gemok bagi takdak orang pun yang suka aku and aku pun tak payah suka dekat sapa-sapa.. 😢 Aku rasa sebab tu bila stress ja perempuan kuat makan.. Hmm.. Ntah laa setiap orang ada pandangan yang berbeza.. Pastu bila gemok dok gaduh kata gemok pulak.. Tulah perempuan.. Otak dia celaru macam-macam dia pikiaq.. Complicated lah senang cerita.. 😐 Aku sendiri pun kadang-kadang tak paham dengan diri sendiri.. Macam mana orang nak faham aku? 
Masalah dia dekat sini aku jeles.. Yes.. Aku jeles.. Tapi aku jeles dekat orang yang tak sepatutnya aku jeles.. Maksudnya aku dengan dia takdak apa-apa and aku jeles.. Mungkin ada orang pernah rasa macam aku rasa nih.. Mungkin takdak.. Ntah.. Kawan aku pernah cakap.. Usaha kalau betul suka dia.. Tapi masalah aku dekat sini aku tak berani.. Yes.. Aku tak berani.. Aku takut.. Mungkin sebab aku perempuan.. Bukan aku takut orang cakap perigi cari timba ka timba cari perigi ka.. Tapi aku sendiri …

Janji Allah ♥

Assalammualaikum..
Hihi.. Aku terjumpa satu post nie dekat fb.. So aku nak share dekat sini.. Kalau-kalau aku patah hati ke sedih ke apa ke aku boleh baca balik benda-benda yang aku post dekat sini.. Hihi.. :D
Bila sukakan seseorang, cuba try jauhkan diri dari dia.  Time tu baru kau boleh beza sama ada kau sukakan dia kerna nafsu atau kerana Allah. Macam mana nak beza? Bila suka itu berlandskan nafsu, sepanjang tempoh berjauhan kau rasa segalanya tak kena.  Tak tenang, rasa nak kena contact jugak.  Takut 'dia' beralih arah dan sebagainya. Tapi, bila ianya benar lillahi ta'ala, tak contact pun tak kisah.  Sebab apa?  Sebab keyakinan dan kebergantungan tu betul-betul pada Allah.  Andainya si dia bukan jodoh pun, tiada kekecewaan kerana harapan tak diletakkan pada manusia yang kau cinta. 
 Yes.. betul tu.. Aku kena didik diri aku supaya buat macam nie.. Jangan ikut hati.. Tapi percaya pada qada dan qadar Allah.. Janji Allah itu pasti.. 
xoxo, MissY ♥

Chit Chat Kosong (:

Assalammualaikum.. 
Annyeong readers.. Tak tahu lah aku nie ada pembaca setia atau tidak.. Hihi.. Dah dekat 2 minggu balik bercuti semester.. Actually tak tahu nak cerita pasal apa.. Memandangkan blog nie open.. Aku malas nak cerita banyak pasal diri sendiri.. Aku suka kongsi benda-benda best yang berlaku kat aku, member-member tak pun family aku.. Btw, haritu aku dengan member aku ada buat surprise dekat Eka.. Nanti aku update pasal tu okay.. Video semua dah siap aku buat.. Hehe.. So harini aku just nak relax-relax.. Lama pulak biaq blog nie tak update apa-apa.. Jadi aku nak tulis-tulis je apa yang aku fikir dalam kepala aku nie.. Kahkahkah..
Oleh sebab tahun 2 pun bakal bermula bulan Februari nanti, aku cuma nak usaha selebih dan semampu yang boleh.. Aku mengku semester lepas sangatlah stress, dengan jadual kelas yang penuh sampai malam pun ada.. Memang letih semester lepas.. Dengan lecturer yang push sana-sini, assignment yang menimbun, aku pun tak tau macam mana nak describe dah…

Welcome January 2017 ❤

Image
If you fall behind, run faster. 
Never give up, never surrender, and rise up. 
Against the odds. -Jesse Jackson-

Alhamdulillah.. Thanks for all the good and bad memories on 2016. May 2017 be more blessed year for me #welcome2017 #01012017