Posts

Showing posts from October, 2015

One Litre Of Tears

Image
Assalammualaikum..
Sebenarnya tadi aku tengah belek-belek music video dekat laptop aku nih. Tiba-tiba terjumpa movie "One Litre Of Tears". Cerita nie aku dah tengok online sebelum nie, tak ingat langsung bila dan macam mana cerita nie boleh ada dalam laptop aku. Hahaha.. dulu laptop aku nie memang kadang-kadang member aku main ikot suka je, mungkin masa copy video pape termasuk sekali kot. Aku langsung tak ingat. Tak tau langsung ada cerita nie dalam laptop. Kalau tau takde susah-susah aku nak gagah p tengok online. Hahaha.. *nampak sangat jenis tak belek fail-fail dalam laptop nie kan.. nampak sangat laptop aku nie semak kan? Hahahaha.. well.. that's normal for girls ! :P*


Okey so jom kita buat review pasal cerita nie. Best, tapi serius sedih ! Tengok tajuk pun dah tau sedih. Huhu.. Tadi alang-alang dah aku terjumpa,aku tengok lagi sekali, guess what.. berderai lagi airmata aku. Hahahaha.. Setiap part aku menangis ! Seriuss.. tambah pulak aku nie jenis cepat tersentuh, …

Philophobia

Image
Assalammualaikum..
Haaaa, apa tu philophobia? Philophobia nie sejenis fobia yang bermaksud "perasaan takut untuk jatuh cinta". Kenapa tiba-tiba nak cerita pasal nie? Sebab aku sendiri ada rasa macam tu. Rasa takut, rasa macam buang masa, rasa macam dah susah nak percaya orang. Sampai tak tahu nak bezakan orang yang mana betul-betul ikhlas atau main-main. Seriousss talk ! 





Ada yang cakap nak meminang lah apa lah. Dia pikir benda nie main-main ke boleh cakap ikut suka hati? Macam nak bagi harapan palsu jaa. !@#$%^&*() >.< Bukan sorang dua yang cakap macam tu dekat aku. Lagi lah bertambah keraguan aku dekat LELAKI. Ye, bukan semua lelaki macam tu, tapi buat masa nie yang aku jumpa semua macam tu. Serius tak tipu. Sebab tu dok solo single alone lagi sampai sekarang. Orang yang tak tahu semua cakap ada orang nak tapi aku jual mahal. Bukan masalah jual mahal dekat sini, tapi tahap kepercayaan aku dah zero, plus nak cari balik rasa sayang dengan cinta tu susah lepas dah…