Posts

Showing posts from June, 2015

Mencari Cinta Sejati ♥

Image
Assalammualaikum...


Mencari Cinta Sejati ♥

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagalkerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak bekorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendiria…

Birthday Surprise From Fazilah ! ♥

Image
Assalammualaikum ! Hello..


Memandangkan aku tengah free nie, aku nak update sikit pasal birthday surprise yang Ila buat dekat aku sebelum dia balik Johor hari tu (8 June 2015). Ila nie bff aku. Kami da kenal lama sangat da. Dari tadika lagi dan alhamdulillah masih lagi berkawan baik sampai sekarang. Pernah sekali bergaduh teruk dengan dia tapi alhamdulillah kami sama-sama dapat atasi benda tu. Dan aku rasa tu lah first time aku bergaduh dengan dia.. Hihii.. Sebelum nie pun aku pernah buat entry pasal dia dengan Adriana. Kalau rajin cari lah balik yee post lelama tuuu.. Hehe..

Okey.. sebenarnya masa birthday aku hari tu (20 April) Ila da janji nak pegi celebrate awal sebab dia da nak kena balik Johor. Tapi masa tu pulak ada emergency yang tak dapat dielakkan. Maka aku pun ingat benda tu da tak valid da sebab dia da balik Johor. Hahaha.. Tup tup keluar hari tu dia sambut jugak. Haaaa.. tu yang terkejut tu sebab tak aspect dia nak buat macam tu. Keluar pun sebab nak teman dia beli tiket …

Thoughts: Where You Are

Image
You are exactly where Allah wants you to be;


Every breath you breathe,
Every leap you take,
Every fall you fell,
Every single tear you drop.


Every giggle you laughed,
Every muscle you worn out,
Every soul you inspire and bewitched,
And every salty dim sum you squealed about.


With every bruise that left a scar,
Every heart you left a mark,
Every thought that passed by a spark,
And all the sweat you whined a lot,


Never question or doubt;
Cause, it's just all what He wants
Is for you to heed about.


- Shea Rasol -

Sincerely,