Posts

Showing posts from May, 2015

Mata Panda??!!

Image
Assalammualaikum !
Setelah sekian lama tak menaip dekat sini.. hari nie terpanggil pulak untuk menaip ! hahaha..
Memandangkan "panda eyes" aku yang semakin berleluasa nie dah ditegur, so aku terus terfikir nak buat entry pasal nie. Nampak tak tahap tak sedor diri tu? Sampai orang tegur baru nak sedaq ! Kahkahkah ! -.-'

First sekali aku nak share punca terjadinya "mata panda" nie, ataupun "lebam bawah mata", ataupun nama panjangnya "lingkaran gelap bawah mata".. haaa, selain tu, ada jugak orang menggelarnya sebagai "eyebags". Banyak nama suka hati lah nak guna mana satu pun kan? hahaha..

Punca Lingkaran Gelap Bawah Mata :

-Kurang tidur
-Sinar matahari
-Dehidrasi
-Terlalu banyak makeup
-Diet yang tidak seimbang
-Masalah kesihatan
-Ubat-ubatan
-Alkohol
-Merokok
-Penuaan

Itu hanya point penting. Kalau nak baca lebih lanjut boleh search sendiri ye.. haha.. jom sambung !

Petua / Tips Untuk Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata :

1. Amalkan…