Posts

Showing posts from 2015

Scammer kononnya dari MAXIS

Image
Assalammualaikum

hari nie takda apa nak cerita pun cuma nak share benda nie. baru je jadi dekat aku tadi. so hati-hati k ;)

Aku dapat call dari nombor nie tadi.. 01125269904
kononnya call dari maxis center cakap simcard aku menang RM5000, *siap cakap takniah untuk aku dan family lagi.. kahkahkah* aku dah agak dah menipu. dia tanya ada pakai ATM card tak? aku jawab ada, dia tanya bank mana, then dia tanya berapa lama masa untuk aku amik dari rumah nak ke bank, dari situ aku dah syak dia menipu.. dia cakap lagi aku tak payah bagi nombor akaun dekat dia, tak payah bagi pin nombor apa pun, dia mintak aku p dekat bank tu pastu dia akan call balik nak bagitau proses nak keluarkan duit tu. aku tanya dia balik "ini betul ke ni?" dia cakap betul ini bukan menipu, ini Haji Syamsuri dari maxis center bla bla bla *suka hati dia ja petik nama orang* hahahaha.. bongok! aku pun menipu balik cakap sejam nak pegi bank.. dia cakap okey lagi sejam dia call balik.. then aku call aba…

One Litre Of Tears

Image
Assalammualaikum..
Sebenarnya tadi aku tengah belek-belek music video dekat laptop aku nih. Tiba-tiba terjumpa movie "One Litre Of Tears". Cerita nie aku dah tengok online sebelum nie, tak ingat langsung bila dan macam mana cerita nie boleh ada dalam laptop aku. Hahaha.. dulu laptop aku nie memang kadang-kadang member aku main ikot suka je, mungkin masa copy video pape termasuk sekali kot. Aku langsung tak ingat. Tak tau langsung ada cerita nie dalam laptop. Kalau tau takde susah-susah aku nak gagah p tengok online. Hahaha.. *nampak sangat jenis tak belek fail-fail dalam laptop nie kan.. nampak sangat laptop aku nie semak kan? Hahahaha.. well.. that's normal for girls ! :P*


Okey so jom kita buat review pasal cerita nie. Best, tapi serius sedih ! Tengok tajuk pun dah tau sedih. Huhu.. Tadi alang-alang dah aku terjumpa,aku tengok lagi sekali, guess what.. berderai lagi airmata aku. Hahahaha.. Setiap part aku menangis ! Seriuss.. tambah pulak aku nie jenis cepat tersentuh, …

Philophobia

Image
Assalammualaikum..
Haaaa, apa tu philophobia? Philophobia nie sejenis fobia yang bermaksud "perasaan takut untuk jatuh cinta". Kenapa tiba-tiba nak cerita pasal nie? Sebab aku sendiri ada rasa macam tu. Rasa takut, rasa macam buang masa, rasa macam dah susah nak percaya orang. Sampai tak tahu nak bezakan orang yang mana betul-betul ikhlas atau main-main. Seriousss talk ! 





Ada yang cakap nak meminang lah apa lah. Dia pikir benda nie main-main ke boleh cakap ikut suka hati? Macam nak bagi harapan palsu jaa. !@#$%^&*() >.< Bukan sorang dua yang cakap macam tu dekat aku. Lagi lah bertambah keraguan aku dekat LELAKI. Ye, bukan semua lelaki macam tu, tapi buat masa nie yang aku jumpa semua macam tu. Serius tak tipu. Sebab tu dok solo single alone lagi sampai sekarang. Orang yang tak tahu semua cakap ada orang nak tapi aku jual mahal. Bukan masalah jual mahal dekat sini, tapi tahap kepercayaan aku dah zero, plus nak cari balik rasa sayang dengan cinta tu susah lepas dah…

Mencari Cinta Sejati ♥

Image
Assalammualaikum...


Mencari Cinta Sejati ♥

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagalkerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak bekorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendiria…

Birthday Surprise From Fazilah ! ♥

Image
Assalammualaikum ! Hello..


Memandangkan aku tengah free nie, aku nak update sikit pasal birthday surprise yang Ila buat dekat aku sebelum dia balik Johor hari tu (8 June 2015). Ila nie bff aku. Kami da kenal lama sangat da. Dari tadika lagi dan alhamdulillah masih lagi berkawan baik sampai sekarang. Pernah sekali bergaduh teruk dengan dia tapi alhamdulillah kami sama-sama dapat atasi benda tu. Dan aku rasa tu lah first time aku bergaduh dengan dia.. Hihii.. Sebelum nie pun aku pernah buat entry pasal dia dengan Adriana. Kalau rajin cari lah balik yee post lelama tuuu.. Hehe..

Okey.. sebenarnya masa birthday aku hari tu (20 April) Ila da janji nak pegi celebrate awal sebab dia da nak kena balik Johor. Tapi masa tu pulak ada emergency yang tak dapat dielakkan. Maka aku pun ingat benda tu da tak valid da sebab dia da balik Johor. Hahaha.. Tup tup keluar hari tu dia sambut jugak. Haaaa.. tu yang terkejut tu sebab tak aspect dia nak buat macam tu. Keluar pun sebab nak teman dia beli tiket …

Thoughts: Where You Are

Image
You are exactly where Allah wants you to be;


Every breath you breathe,
Every leap you take,
Every fall you fell,
Every single tear you drop.


Every giggle you laughed,
Every muscle you worn out,
Every soul you inspire and bewitched,
And every salty dim sum you squealed about.


With every bruise that left a scar,
Every heart you left a mark,
Every thought that passed by a spark,
And all the sweat you whined a lot,


Never question or doubt;
Cause, it's just all what He wants
Is for you to heed about.


- Shea Rasol -

Sincerely,

Mata Panda??!!

Image
Assalammualaikum !
Setelah sekian lama tak menaip dekat sini.. hari nie terpanggil pulak untuk menaip ! hahaha..
Memandangkan "panda eyes" aku yang semakin berleluasa nie dah ditegur, so aku terus terfikir nak buat entry pasal nie. Nampak tak tahap tak sedor diri tu? Sampai orang tegur baru nak sedaq ! Kahkahkah ! -.-'

First sekali aku nak share punca terjadinya "mata panda" nie, ataupun "lebam bawah mata", ataupun nama panjangnya "lingkaran gelap bawah mata".. haaa, selain tu, ada jugak orang menggelarnya sebagai "eyebags". Banyak nama suka hati lah nak guna mana satu pun kan? hahaha..

Punca Lingkaran Gelap Bawah Mata :

-Kurang tidur
-Sinar matahari
-Dehidrasi
-Terlalu banyak makeup
-Diet yang tidak seimbang
-Masalah kesihatan
-Ubat-ubatan
-Alkohol
-Merokok
-Penuaan

Itu hanya point penting. Kalau nak baca lebih lanjut boleh search sendiri ye.. haha.. jom sambung !

Petua / Tips Untuk Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata :

1. Amalkan…

Happy 22 Alia ♡

Image
Assalammualaikum...
Hello, lama tak update dekat sini haa....
Busy sangattt ! hahaa xD*makan tido tengok tv*
Apa pun Happy 22 To Me ! hahaha... baru berkesempatan nak update hari nie.. besday da lepas 2 hari dah :P hahaha

First of alll, seperti yang sedia maklum umur aku dah meningkat ke 22 tahun 20 April hari tu... so, aku nak ucap terima kasih dekat semua yang sudi wish dekat aku dan semoga doa-doa kalian dikabulkan.. Aamiin ! hihihi ~

So..... tujuan aku update hari nie nak sebab share sikit wishes yang aku dapat dari kawan-kawan tersayang nie semua.. hahaha ! tapi tahun nie sedih sikit sebab tak meriah macam aku sambut dekat dungun 3 tahun dulu dengan kengkawan poli ! hihi.. yang best depa siap nak postpone time konvo nanti ! wahahaha ~ ini tidak adil ! asyik aku je kena buli ! -_- 
Btw, memang serius rindu sangat dekat semuaaa ! :(

Sebelum pape aku nak mintak maaf dulu dekat sesiapa yang aku tak terSCREENSHOT nie ! banyak tak termampu nak screenshot semua.. hihi.. tapi aku sanga…