Friday, May 16, 2014

Result ?? Hari Guru ??







hai semua ! actually tak boleh nak tidur sebenarnya. lately nie aku asyik tidur lewat ja. hmmm.. sebenarmya tak taw pun nak update apa. tapi dah alang-alang result exam dah keluar (150514), so aku update pasal result aje lah. 

okey, alang-alang hari nie dah 16 Mei, first of all aku nak ucap terima kasih banyak-banyak buat semua bekas guru-guru dari tadika sampai laa ke sekolah menengah yang telah mengajar dan memberi ilmu dekat aku selama nie. tanpa ilmu tu semua mungkin aku boleh jadi seorang yang kurang ilmu pengetahuan. tak lupa jugak dekat pensyarah PSMZA yang dah mengajar dari semester 1sampai lah ke semester 5 ini. bukan senang nak mengajar, apatah lagi subjek programming tambah pulak dapat student yang BLURR macam aku nie. hahaha ! tak lupa jugak buat umie and abah ! kalau tak dak depa tak mungkin aku boleh belajar sampai tahap diploma nih (: sesungguhnya memang tugas kita supaya menuntut ilmu didunia ini. 

okey, berkenaan result pulak Alhamdulillah aku LULUS semua subjek dan pointer aku pun naik sikit dari semester lepas. Syukur sangat ! memang puas hati sebab memang dah sungguh-sungguh study. subjek killer tu yang takot sangat tapi Alhamdulillah lepas semua. tinggal lagi satu semester lagi untuk aku dapat segulung diploma. Inshaallah aku akan usaha lagi kuat semester depan supaya dapat konvo sekali sama-sama dengan kawan-kawan sekelas. itu janji kami semua dari awal sem ! good luck kawan-kawan dan untuk aku jugak.

macam biasa, lepas result keluar memang semua sibuk tanya lah (: buat semua kawan-kawan yang cemerlang, yang AKJ tu, yang lulus semua tu, tahniah aku ucapkan. macam mana pun takpe, janji kita semua sekelas lagi semester depan. hihii (: dan buat kawan-kawan yang kurang bernasib baik tu jangan sedih, jangan cepat putus asa. usaha lagi sampai berjaya. Inshaallah pasti boleh ! dan jangan sesekali merasa rendah diri dengan yang lain. (: *kemain nasihat! hehehe* 

okey tu aje buat masa nie. kalau ada story lain aku update lagi dekat sini ! by the way, Selamat Hari Guru buat semua yang pernah bergelar seorang guru dan juga buat sahabat semua yang memilih kerjaya sebagai guru. Selamat Maju Jaya dalam mendidik anak bangsa. *chewah ayat ! hihihi* Inshaallah satu hari nanti aku bakal bergelar seorang GURU jugak ! Aamiin (: *cita-cita dari kecik okeyy !*

thanks for reading,

Salam Kasih Sayang,









 


Monday, May 12, 2014

Pilihan : Cinta Hati ♥



malam nie nak berjiwang sikit....tak banyak yang ingin dikatakan disini.....hanya satu ayat..... 

"someone.......somewhere......is made for you..... ♥"





PILIHLAH ORANG YANG PEDULI PADAMU

Pilihlah seseorang..... 

→ Yang mampu merasakan kesedihanmu. 
→ Yang mampu mengerti fikiranmu disaat engkau terdiam. 
→ Yang mampu merasakan kasih sayangmu disaat kemarahanmu. Kerana dialah yang akan bisa mengerti tentang dirimu. 



◆◆ Terkadang engkau harus berlari jauh. Agar engkau tahu siapa yang akan datang kepadamu. 

◆◆ Terkadang engkau harus berbicara perlahan. Agar engkau tahu siapa yang masih mahu mendengarkanmu. 

◆◆ Terkadang engkau harus melibatkan diri dalam sebuah perbezaan. Agar engkau tahu siapa yang masih akan membelamu. 

◆◆ Terkadang engkau harus mencuba mengambil keputusan yang kurang tepat. Agar engkau tahu siapa yang akan menunjukkanmu keputusan yang benar. 

◆◆ Terkadang engkau harus melepaskan orang yang sangat engkau sayangi. Agar engkau tahu apakah dia akan kembali disisimu. 



●● Sesungguhnya... 

→ Ketika kita pergi bersembunyi hanyalah untuk ditemukan. 
→ Ketika kita berjalan jauh hanyalah untuk melihat siapa yang masih setia mengikuti. 
→ Ketika kita menangis, agar kita tahu siapa yang dengan ikhlas menghapuskan air mata kita. Dan dialah sebenarnya yang masih mempedulikan kita. Yang akan membuat hidupmu berbalut bahagia penuh senyuman. 

●● Dear boys.....


lastly, thank you for reading ~ Happy 1y5m


Salam Kasih Sayang (:

Friday, May 9, 2014

Cuti Semester Uolls !

hello Mei ! hello kawan-kawan....aku dengan selamatnya ada dekat rumah sekarang sebab poli dah mula cuti semester...yepiiii....actually dah lebih kurang seminggu dua dah balik sini...hahahaha..baru terasa nak menaip nie haa...kalau tak lappy nie pun aku tak bukak :P

tapi......

betapa bosannya dekat rumah nie Allah saja yang taw....sampai tak taw nak buat apa...haaa....masa nie la aku belek-belek kelebek balik game-game dalam lappy aku nie....hahaha...jadi hantu games pulak cuti nie..mulanya nak kerja tapi kerja apa ja aku nak buat? bulan 6 dah nak kena balik poli..sekrang dah bulan 5...macam sia-sia ja..hahaha...apa pun nie laa masanya aku nak berehat bersuka ria tahap gaban...nanti dah balik poli takdak masa dah nak berehat macam nie....tidoq pun tak cukup nanti....masa nie laa nak enjoy sikit pun....tapi kat area Kulim Kedah nie asyik hujan ja...aktiviti kat luaq terpaksa dikurangkan...sebab tu memerap ja dalam rumah....huhuhu...

bila dah terperap ja dalam rumah memang laa hobi aku makan, tidoq dengan tengok tv jaa...hahaha....paling tak sukanya aku dah rasa badan aku nie dah naik ! --' sebabnya aku dah tak muat seluaq hitam peberet aku tuh ! aisshhh.....tapi takpa...nie pun sebab semua orang pakat suruh aku gemok sikit kan...kira usaha aku dah berhasil lah tu...bila aku tanya pendapat semua cakap macam nie dah okey....*okey apanya kalau seluaq dah tak muat...nie terlebih okey namanya...--'* hahahaa...tapi takpa laaa.....nanti balik Dungun dah masuk bulan puasa...so time tu laa aku boleh diet...buat masa nie makan ja apa pun..semua aku sumbat masuk mulut...kikiki *kecuali sayur-sayuran..aku memang tak makan dan tak suka sayur*

okeyy...cakap-cakap pasal dok rumah cuti nie....15hb nanti In Shaa Allah result final keluaq...kalau geng-geng "U" dah dapat taw arini, kami geng-geng poli maybe 15hb nih....wish me luck uolls...aku dah buat sehabis baik..tawakal je laa dengan result nanti...aku hanya berharap aku lulus semua tanpa ada REPEAT...Aamiin...seksa kalau repeat paper nie...satu, jadual kita takkan sama dengan kengkawan kelas kita and one more kena kongsi kelas dengan orang lain...aku dah laa "peramah" sangat *mata ke atas tangan ke dada*...huhuhu...bukan apa..segan sebenaqnya....aku hanya akan mula bersembang kalau orang tu tegur...kalau tak tegur sampai habis sem lah aku dengan kawan-kawan yang aku kenal ja...hahahahaha...bukan sombong ka apa...pemalu sebenaqnya....*puiii..mesti ramai yang muntah kan? hahaha....* tapi betul....tak tipu..kalau tak percaya boleh tanya family aku...dari kecik lagi sama ja perangai aku sampai sekarang nie :D

okey laaa...melalut pelik-pelik sangat dah nie...doa aku supaya semua kawan-kawan aku berjaya dunia akhirat..Aamiin...siap sedia perah otak untuk semester last kita nanti..yang penting get ready untuk subjek projek...aku dah laa tak buat apa pun cuti nie...blur dah aih...adoyaiiii --' semoga hati puan lembut sikit sem depan...Aamiin...debor cakap pasal projek nie...ngee..

last but not least...aicewahhh..macam karangan dah..ahahaha...sampai sini je laa aku mengarut merapu malam nie...nanti ada masa atau ada cerita lain aku update sini okey....kikiki *macam laa ada orang nak baca kan..hahaha* takpe..tak kisah..janji hidup aku bahagia...kikiki....okeyy..babaii uolls....

terima kasih sudi baca hasil coretan 'lappy'ku yang panjang lebaq macam karangan nihh...kikiki...

Salam Kasih Sayang,