Posts

Showing posts from May, 2014

Result ?? Hari Guru ??

Image
hai semua ! actually tak boleh nak tidur sebenarnya. lately nie aku asyik tidur lewat ja. hmmm.. sebenarmya tak taw pun nak update apa. tapi dah alang-alang result exam dah keluar (150514), so aku update pasal result aje lah. 
okey, alang-alang hari nie dah 16 Mei, first of all aku nak ucap terima kasih banyak-banyak buat semua bekas guru-guru dari tadika sampai laa ke sekolah menengah yang telah mengajar dan memberi ilmu dekat aku selama nie. tanpa ilmu tu semua mungkin aku boleh jadi seorang yang kurang ilmu pengetahuan. tak lupa jugak dekat pensyarah PSMZA yang dah mengajar dari semester 1sampai lah ke semester 5 ini. bukan senang nak mengajar, apatah lagi subjek programming tambah pulak dapat student yang BLURR macam aku nie. hahaha ! tak lupa jugak buat umie and abah ! kalau tak dak depa tak mungkin aku boleh belajar sampai tahap diploma nih (: sesungguhnya memang tugas kita supaya menuntut ilmu didunia ini. 
okey, berkenaan result pulak Alhamdulillah aku LULUS semua subjek dan…

Pilihan : Cinta Hati ♥

Image
malam nie nak berjiwang sikit....tak banyak yang ingin dikatakan disini.....hanya satu ayat..... 

"someone.......somewhere......is made for you..... ♥"





PILIHLAH ORANG YANG PEDULI PADAMU

Pilihlah seseorang..... 

→ Yang mampu merasakan kesedihanmu. 
→ Yang mampu mengerti fikiranmu disaat engkau terdiam. 
→ Yang mampu merasakan kasih sayangmu disaat kemarahanmu. Kerana dialah yang akan bisa mengerti tentang dirimu. 



◆◆ Terkadang engkau harus berlari jauh. Agar engkau tahu siapa yang akan datang kepadamu. 

◆◆ Terkadang engkau harus berbicara perlahan. Agar engkau tahu siapa yang masih mahu mendengarkanmu. 

◆◆ Terkadang engkau harus melibatkan diri dalam sebuah perbezaan. Agar engkau tahu siapa yang masih akan membelamu. 

◆◆ Terkadang engkau harus mencuba mengambil keputusan yang kurang tepat. Agar engkau tahu siapa yang akan menunjukkanmu keputusan yang benar. 

◆◆ Terkadang engkau harus melepaskan orang yang sangat engkau sayangi. Agar engkau tahu apakah dia akan kemba…

Cuti Semester Uolls !

Image
hello Mei ! hello kawan-kawan....aku dengan selamatnya ada dekat rumah sekarang sebab poli dah mula cuti semester...yepiiii....actually dah lebih kurang seminggu dua dah balik sini...hahahaha..baru terasa nak menaip nie haa...kalau tak lappy nie pun aku tak bukak :P

tapi......

betapa bosannya dekat rumah nie Allah saja yang taw....sampai tak taw nak buat apa...haaa....masa nie la aku belek-belek kelebek balik game-game dalam lappy aku nie....hahaha...jadi hantu games pulak cuti nie..mulanya nak kerja tapi kerja apa ja aku nak buat? bulan 6 dah nak kena balik poli..sekrang dah bulan 5...macam sia-sia ja..hahaha...apa pun nie laa masanya aku nak berehat bersuka ria tahap gaban...nanti dah balik poli takdak masa dah nak berehat macam nie....tidoq pun tak cukup nanti....masa nie laa nak enjoy sikit pun....tapi kat area Kulim Kedah nie asyik hujan ja...aktiviti kat luaq terpaksa dikurangkan...sebab tu memerap ja dalam rumah....huhuhu...

bila dah terperap ja dalam rumah memang laa hobi aku…