Posts

Showing posts from 2013

5 days to go ! ^_^

Assalammualaikum...

petang nie sejuk je sebab kat luar tu hujan lebat ! rasa nak pergi main hujan je tapi memikirkan minggu depan adalah minggu untuk berperang kat poli tu pulak. perang apa? jeng jengg ! minggu depan aku dan semua kawan-kawan yang tengah praktikal sem nie kena balik poli untuk present LI kami semua nie...wish me luck korang ! hehe... :)

kalau nak ikotkan tarikh aku naik bas tinggal lagi 5 hari je sebelum present ! so, minggu nie je minggu last nak selesaikan segalanya...report pun boleh kata dah 90% dah siap...tapi aku still tak puas hati dengan report aku tu...so aku turunkan jadi 80% ! tarikh present aku 7hb nanti...ngeeee....ada lagi masa...insyaAllah Alia boleh ! fighting fighting !! :D

dalam hati sebenarnya bukan excited sebab nak habis LI nak pergi present pun ! tapi sebab nak jumpa balik dengan semua kawan-kawan dekat poli tu :D hehehe...serius rindu sangat-sangat ! bayangkan lima bulan tak jumpa...hanya chat dekat facebook je...aku tak boleh bayangkan bila dah h…

Apa Itu Period Pain??

Assalammualaikum ! hai...selamat malam ! korang dah makan? kite baru lepas makan tadi..hihi..alhamdulillah..lauk hari nie lauk orang sakit..dah macam dekat hospital pulak rasa...oke stop pasal lauk..sebenarnya tak taw nak cerita apa post kali nie..tapi aku ada teringat pasal satu hal nie..nama dia PERIOD PAIN ATAU SENGGUGUT ! haa...ada jugak orang yang tanya aku macam mana sakitnya period pain nie sebab mereka tak tahu pasal period pain nie..ada jugak yang penah rasa pun macam mana sakitnya period pain nie kan? jadi aku rasa aku nak cerita sikit pasal period pain nie..sumber-sumber nie semua pun aku amik dari internet dan dari pengetahuan sendiri jugak :)

Period pain ATAU senggugut ini terjadi semasa kaum hawa or wanita ni sedang dalam masa/tempoh haid....selalunya period pain ni akan terjadi pada hari pertama hingga hari ketiga...kiranya 3 hari ni memang totally worse la...memang kena jaga gila-gila punya hati kaum hawa nie sebab mood dia memang tak menentu...rasa sakit dia pulak maca…

sakit itu nikmat :)

Assalammualaikum....hai semua...korang sihat tak? Alhamdulillah kalau korang semua sihat belaka :) aku kat sini tak sihat ! :( hurmm....seminggu dua nie cuaca tak elok..kejap hujan kejap panas..aku nie pulak jenis tak tahan...terus je dapat sakit ! haa....firstnya batuk lahh..tunggu lagi seminggu dua pulak nanti datang selsema pulak then demam pulak...selalu kalau sakit macam nie laa...mesti dimulakan dengan batuk dulu...huhu...kalau sihat tu sihat sangat-sangat tapi kalau dah sakit lambat pulak nak baik even dah makan ubat ! xpela...redha je...orang cakap sakit tu dapat hapuskan dosa kita...Allah sayang kita sebab tu dia bagi kita sakit...contoh yang aku baca dekat satu blog nie...dia cakap macam nie...

Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan mengutus 4 malaikat :
1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN/KETAMPANAN WAJAH ( pucat )
4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA
Apa…

Still Into You ♥

Image
Assalammualaikum...hari nie terasa nak update lirik lagu lahh pulak ! :)
anyway mood aku dah okey..tu sebab aku tukar lagu dekat blog nih ! jom kita dengar sama-sama..boleh nyanyi sekali sebab ada lirik dah dekat bawah ! :)

Still Into You ♥

Can't count the years on one hand that we've been together 
I need the other one to hold you, make you feel, make you feel better 
It's not a walk in the park to love each other 
But when our fingers interlock, can't deny, can't deny you're worth it 

'Cause after all this time, I'm still into you
I should over all the butterflies, but I'm into you 
And baby even on our worst nights, I'm into you 
Let 'em wonder how we got this far, 'cause I don't really need to wonder at all 
Yeah, after all this time, I'm still into you 

Recount the night that I first met your mother 
And on the drive back to my house I told you that, I told you that I loved ya 
You felt the weight of the world fall off your shoulder 
And …

Terima Kasih ! =)

Assalammualaikum...sebenarnya ade dekat ofis nie haa..ada masa free nie curi-curi update blog kejap..lama dah tak update nie...hehehe :)

sebenarnya takde ape nak cakap sangat pun...alang-alang aku tukar lagu baru dekat blog nie,so aku letak laa lirik lagu nie dekat sini sambil-sambil baca korang boleh nyanyi sekali kan? aku suka lagu nie..suara penyanyi dia slow je..lagu nie meaning dia happy walaupun dengar muzik dia slow macam sedih..tapi lirik lagu nie umtuk orang-orang yang tengah bahagia dengan pasangan masing-masing..elok laa korang dengar lagu nie..ehehehe ;) jom kita nyanyi sama-sama....

TERIMA KASIH - iamNEETA

Tidak pernah ku rasa perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu

Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman

Oh sayang datanglah ku inginkan dirimu
Dekatlah padaku ku rindukan pelukmu

Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan di dalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukir di hati

Siapa sangka kan bahagia
Bila dulu pernah luk…

Salam Jumaat

Assalammualaikum ! Salam Jumaat untuk semua :)
Alhamdulillah...masih bernafas sehingga ke hari ini..Allah sayang kita..Dia bagi kita peluang untuk bertaubat dan jadi lebih baik daripada yang sebelumnya.

hari nie aku tak pasti apa untuk diceritakan...cukup lah aku cakap yang aku rindu sangat dekat kawan-kawan aku...baru masuk dua minggu LI...tapi dah dok teringat poli tercinta dekat DUNGUN tu..kikiki...time dok sana sibuk ja nak balik KULIM..dah ada sini sibuk nak p sana pulak dahh...huhu...bukan apa...i just need their support ! i need my friends... ! depa ja taw apa yang aku tengah lalui sekarang nie..dekat family aku tak pernah nak cerita pun..cukuplah hanya senyuman palsu yang mampu aku bagi depan family..aku kena tunjuk aku happy dengan hidup aku sekarang depan depa walaupun hati aku nie dah pecah berderai macam cawan kaca yang halus tu.....kalau nak cantum balik maybe boleh tapi takkan sesempurna seperti sebelumnya....

hari nie 28/6/2013 aku dah tekad dengan jalan yang aku pilih …

First Day Practical !

Assalammualaikum semua . Selamat tengahari . dah makan ke? saya belom lagi :) hehee

oke..untuk pengetahuan semua saya da memulakan praktikal saya minggu nie..so,hari nie aku cuti :) yeahh ! HEAVENnya rasa ! bila dah keja nie rasa time belajar lagi best..sebabnya aku pun tak pasti,..yang pasti bila aku dah ada dekat sini,aku rindu sangat dengan kawan-kawan poli...rasa kosong sangat ! macam dalam dunia nie aku sorang ja ada..aku pun tak taw kenapa aku rasa macam tu :'( semalam masa berWECHAT dengan depa pun hampir mengalir airmata aku..huhuu..tapi aku tahan je..sebak je rasa..hurmm..feeling apa lahhh terok sangat aku nie :(

oke laahh..teruskan dengan tempat praktikal aku nie pulak okee...untuk minggu nie belom banyak kerja yang aku kena buat..cuma kena install software dekat lab IT untuk pelajarUniKL nie guna...penat jugak laa walaupun install saja..ada 30 biji PC dalam lab tu..aku amik masa 2 hari untuk siapkan semua..tu pun ada 5 PC tak boleh guna..tapi kira oke laa..aku belajar j…

Day Before Practical

Assalammualaikum . lama tak menaip :) hari nie ada masa sikit sebelum mula praktikal esok....so,update je laa :) hehehee....

esok merupakan first day aku punya internship life ! aicewahh .... merasa pengalaman kerja time belajar nie ;) tujuan sebenar memang nak belajar pun . nie laa kelebihan student politeknik ... ada praktikal bagai...huhuhuu..tapi yang nak peningnya time buat report laa...tapi insyaAllah aku boleh ! cyaiyok Alia !! ;)

ramai kawan-kawan lain yang dah pegi arini . sepatutnya aku pun kena pegi arini...tapi sebab UniKL tu cuti hari Sabtu dengan Ahad...so,aku punya praktikal mula esok laa . heee :D yang bestnya semua mesej aku cakap "duduk saja ja...bosan". hahahaah...first day memang laa macam tu..ada jugak da mula buat keja...yang kena buat sistem pun ada...huhuu...takot pulak dengaq...apa laa nasib aku esok -_- hmm....apa pun doa ja laa semoga semuanya dipermudahkan ;) Aminn....

oke laa..sampai sini je dulu melalut...xde benda dah nak merapu -_- heee...simp…

Sakit Kepala !!

Assalammualaikum.....selamat malam semua !
aku sebenarnya tak berapa larat nak menaip nie..dah nak tidur rasanya..tapi sebelum tidur aku nak kongsikan INFO ine sikit dengan hampa semua...kebetulan aku tengah sakit kepala sekarang nie..aku pun tak taw apa punca dia..mungkin sebab aku banyak mengadap LAPTOP kot...nak buat macam mana...kos aku amik pun kos IT..memang comfirm lah kena banyak mengadap laptop..hurmm...pastu sebab tak cukup tidur sama kot..masa kat Dungun lahh..sekarang aku dekat rumah..mungkin baru sekarang effect dia...memang terok sakit kepala aku nie..sampai nak solat pun susah..nak bangun dari rukuk n sujud je aku rasa melayang-layang pastu berdenyut-denyut..rasa nak nangis pun ada...tak tahan sakit sangat..huhu..tengok laa esok...kalau tak baik jugak memang aku pegi check dekat KLINIK je laaaa jawabnya....hemmm :(

okelah...oleh sebab aku sakit kepala nie aku p laa cari kat internet sebab-sebab sakit kepala nie...aku jumpa laa artikel nie....

Punca2 / Sebab2 Sakit Kepala


cuti sem !!

Image
Assalammualaikum...hai awok-awok ! :)
sebenarnya tak taw pun nak tulis apa...huhu..tapi bosan tahap gaban..tangan nie pulak gatai nak menaip :P
aku main taip ja laa apa benda yang hati aku tengah cakap dan otak aku tengah fikir :P HAHA . merapu terok dah nie -_-

anyway...sekarang aku tengah jadi QUEEN dekat rumah sebab tengah cuti semester..hehee (QUEEN laa sangat -__-) hmm...walapun happy duduk dekat rumah tapi aku rasa boring sangat-sangat tahap gilaaaa...ngeee..tak taw nak buuat apa...huhuu...bila dok jauh gaduh nak balik rumah..bila dah duduk rumah tingat kat sana pulak...hahah..lumrah laa tu....hampa kalau hampa kata hampa tak macam tu nampak sangat hampa tipu...hehehe :P

dah duduk rumah nie merata ikot mak aku...sibuk dengan kenduri bagai...tunang ada...kawin ada...akad nikah pun ada...ehhh...da kawin mesti laa ada akad nikah ! haha ~ bengong betoi -.-''
so untuk menghilangkan boring aku dekat rumah nie...aku baca novel ! hehehe :)
nak taw novel apa? cite nie tengah feme…

apabila bosan :)

Image
Assalammualaikum my sweetie readers :)

mood menaip aku dah datang..banyak sebenarnya aku nak cerita dekat sini tapi sayang benda tu semua PRIVATE. tunggu je laa aku update dekat blog lain...blog tu private sikit so orang yang kenal aku tak boleh baca ! HAHA ! :D hmm...dekat blog je aku boleh nak luah rasa hati aku nie . susah nak cakap depan-depan . alasan aku takmau cakap depan-depan sebab taknak gaduh . tu je ~ :( kalau si dia baca...silakan lah awak ehhh :) saya lebih selesa tulis kat sini . maaf !

cuti minggu nie bosan . sebab duduk rumah je . hujan pulak . bertambah bosan bila fon pulak DIAM atau SILENT . hahaha ~ great weekends for me :/ tq !
tapi tak kisah laa bosan duduk kat rumah pun sebab final exam aku pun tak habis lagi . ada lagi satu paper je . tapi paper tu lambat lagi . 2 May 2013...so ade masa nie aku berehat je dekat rumah . lagipun nak kemas barang sebab nanti dah nak abis semester . semester depan aku akan pergi buat LATIHAN INDUSTRI . aku buat dekat UNIKL kat KULI…

No Caption -_-

Image
Assalammualaikum korang yang comel lagi hensem :)
agak lama tak update blog nie ~ sibuk sikit sejak sem 3 nie (sibuk laa sangat -__-) arini 19 April .... lagi 4 hari aku nak final exam dah , cepat masa berjalan ... pejam celik pejam celik dah nak habis sem 3 nie ~ banyak kenangan dekat poli dengan kawan-kawan kelas , tak lupa kawan-kawan yang lain jugak :) nanti masa LI mesti rindu dekat semua . huuu :(

kelas kami sempat jugak buat BBQ dengan PA dekat pantai hari tu :) best sangat ! siap kena baling masok dalam laut lagi . aku dah laa ringan , kena baling berguling dulu dalam air tu . hahaha . pastu pakat dok baling air pulak . aku siap telan lagi air laut yang masin tu . hahaha ~ wekkk ! masuk hidung abih ! memang lencun habis laa baju . dah laa tak bawak baju salin , basah abis FERARI KUNYIT Pok Di . hahahaa ~ apa pun memang best :) bila happy-happy lupa semua benda yang buat kepala serabut ~ hmmm ~ huhuu ~ -__-

memandangkan lagi 4 hari nak final exam . alang-alang aku update blog n…

cuti-cuti Malaysia

Image
Assalammualaikum my cute and handsome readers ....
rindu nak merapu dekat blog nie . lama aku tak update . busy laa katakan . ;)  waahhh . tengok tajuk entri macam best je . padahal aku bercuti dekat rumah je . hehehe :D
sekarang tengah cuti raya cina . ade laa dalam seminggu . tapi today is last day aku dekat rumah . malam nie dah kena balik Dungun ! hmmm ~ bermula kembali rutin harian sebagai student PSMZA . sepanjang cuti nie aku memang tenang dan happy sangat . sape tak happy balik cuti kan ? hehe . makan pulak "LEBIH DARI BIASA" . hahaha . balik rumah senang hati , makanan pun senang laa nak masuk mulut . yang pasti aku terasa aku semakin GEMOKKSS !! balik Dungun misi DIET kembali . hehee

aku nak cerita apa yang aku buat selama cuti seminggu nie . first , buat makan-makan sikit dekat rumah nenek aku sekaligus dengan besday kazen aku yang comel tu :) heheh . tapi just family members je . xde jemput orang luar pun . hehehe . lama tak balik cuti , best jugak dapat kumpul r…

Hari Malang Alia ;)

Assalammualaikum semua . agak lama tak update blog nie . habuk naik bape inci da . hari nie tiba-tiba aku gatai tangan nak menaip . hmm . nie pun sebab dah 3 kali aku mendapat nasib malang . haha . kesian kan ?? *tak kesian pun xpa , tak kisah pun :P* oek sambung ...... 
hari pertama masa hari ahad aritu ... dekat poli laa ... masa tu kelas data struct , lecturer suruh laa aku buat coding . buat laaa aku nie pun . elok da siap nak compile tak boleh . masa mula-mula oke , tapi sebab ada error aku betulkan laa . dah betul tak boleh nak compile pulak . hang macam mana tak taw laa . puan cakap xpe, awak tunggu kejap . aku pun tunggu laa sampai tahap kesabaran pun hilang -,-' . last sekali aku decide nak guna PC lain .... buka PC yang kedua pulak ... sama jugak ... hang lagi ...... tunggu lagi ....... kesabaran hilang lagi ........ aku pun bukak PC yang ketiga plak ...................... haaaaaa ! hang jugak lagi ~ tersangatlah tension disitu =..=' HAHAH ! sabaq terok gak laa aku t…