Posts

New Semester !

Assalammualaikum ! 💟

Aku dah masuk semester 4, rasa sat ja.. Huhu.. Semester nie tak banyak final tapi banyak projek.. Yela, subjek yang takdak final nie lagi susah sebenarnya sebab nak kena cari markah dekat projek. Kalau projek KO, KO lah markah kami.. Huhu.. Semoga dipermudahkan urusan aku untuk semester nie. Semoga tak lalai, semoga kurang tengok tv, semoga siapkan kerja awal dan tepat pada waktu.. Hahaha.. Jenis suka buat kerja last minute 😁

Buat masa nie tak rasa lagi stress dia.. Cuma yang aku stress subjek technical writing aku tak boleh daftar lagi sebab dah full, nak daftar manual pun tak boleh sebab lecturer tu dah takmau sebab dah full 40 orang pelajar dalam kelas depa.. Kelas sampai 15, tapi semua 15 kelas tu penuh 40 orang ! Haisshhh.. Aku nak campak celah mananya nie? Hmmmm 😓 Kalau tak dapat amik sem nie kena amik sem depan ! Aku harap subjek sem depan tak hard sangat. Tapi sem depan dah kena amik PSM 1. Aku still tak pikiaq lagi nak buat apa untuk PSM aku nih. Hmmmm…

Haters Gonna Hate

Assalammualaikum... 💋

Okay first sekali kami nak pesan hidup nie jangan membenci kalau takmau dibenci... Haaaa gituuu.. 💢 Tapi biasalah kita tak kacau hidup orang pun masih ada yang membenci atau ayat manis sikit iri hati (mungkin) dengan diriku yang serba kekurangan ini. 💁

Alhamdulillah semakin benci dikau kepada diriku semakin bahagia hidupku.. Kahkah ! Kami tau ada je manusia yang dok stalk hidup kami nie.. Kami tak kisah laa hampa nak kata apa pun pasai kami.. Kami pun ada hidup sendiri.. Cuma kami nak cakap dekat sini let bygones be bygones.. 💞

Kami cuma perlukan orang-orang yang betoi-betoi ikhlas ja nak kawan dengan kami.. Kami tak perlukan stalker yang nak stalk hidup kami lepastu p bercerita.. (taktau lah kalau yang lelaki pun kaki gosip) And kami ada hak untuk pilih dengan siapa kami nak berkawan.. Jangan terasa kalau TERKENA remove okay 😀

Akhir sekali, semoga kita semua bahagia dengan hidup masing-masing dan semoga kami dapat maafkan hampa hampa hampa hampa dan hampa s…

Result Semester 3 ❤

Assalammualaikum.. 💕

Akhirnya result kami semua dah keluaq pagi tadi.. 👏 Hahaha.. sem nie lah sem yang paling lama nak tunggu result keluaq. 😓 Mungkin sebab lecturer nak tunggu semua orang hantar report masing-masing kot. Sebab kami semua buat ROS kan sebelum nih.. huhu.. tu yang lambat tu result nak keluaq.. 😆

Alhamdulillah result masih dalam range yang aku puas hati.. In Shaa Allah semester depan aku akan usaha lagi untuk dapat lebih baik. 😁 oh yaaa.. Aku dah janji nak cerita serba sedikit pasal orentasi sekolah aku tu kan? Nanti aku cerita selama 2 minggu tu aku buat apa dekat sekolah.. heheheh.. 😍

xoxo,
MissY 💘

Teacher to be.....

Image
Assalammualaikum 🌹
Alhamdulillah for my new journey. Hari Ahad nie aku akan mula ROS atau Rancangan Orentasi Sekolah dekat sekolah lama aku in shaa Allah. Doakan urusan aku berjalan lancar selama 2 minggu nie. Aamiin. ROS nie salah satu perkara yang semua bakal guru perlu buat sebelum bergelar seorang pendidik. Semoga Allah mudahkan bagi aku. Haaa.. Nak tau apa aku kena buat sepanjang ROS nie? Tunggu aku update semua dekat sini okay. Yang pasti kena buat report lah.. Hahaha.. Good luck buat semua kawan-kawan yang akan menjalani ros minggu depan termasuk jugak diri sendiri 😊

xoxo,
MissY 💘

#SheaBeatsCancer

Image
Assalammualaikum.. 🙆
Nampak title post aku kali nie? 😞 Sapa yang main blog nie mungkin kenal dengan Shea Rasol . Shea meninggal dunia hari Jumaat dalam bulan Ramadhan (9 Jun 2017). Aku mula kenal dia lepas tengok dia jadi pengacara dekat SIS TV9 dulu (dengan Heliza Helmi). Sejak tu aku mula follow blog dia. And honestly I don't even know about she having a cancer. Dia ada post entry pasal dia ada cancer nie 4 months ago. Well I'm busy with my studies and tak sempat pun nak bukak and belek blog apatah lagi baca entry orang. 😞 She's battling with urachal cancer atau kanser perut dalam bahasa mudah. Shea dah buat chemo 3 kali tapi takda effect on the growth. You guys can go and check her second last post on http://www.myamethyst-shea.com/ . Aku dapat tahu pasal dia pun lepas baca post Farah Lee dekat instagram. Agak terkejut jugak masa baca tu.
Even tak kenal rapat and tak pernah jumpa tapi still rasa sedih sebab dia seorang yang sangat positif. Aku suka teng…

Dari Hati

Assalammualaikum 🌷

Memandangkan aku bosan harini aku nak cerita pasal diri aku sendiri. Macam mana aku dulu dan aku sekarang. 💞 Bukan nak berlagak bagus ka apa cuma nak kongsi macam mana proses perubahan aku nie. 💢 Untuk peringatan buat diri aku sendiri jugak dan jugak untuk orang-orang luar sana yang terasa nak berubah. 😊 Maksud aku berubah dekat sini ialah berubah untuk jadi lebih baik. Bukan laa nak cakap aku nie baik tersangat-sangat baik. Kita nie manusia, ada kelemahan dan kekuatan kita sendiri. Sama juga aku.. banyak je kelemahan aku tapi kalau kita usaha mesti kita boleh jadi terbaik kan? So jom kita mulakan cerita. 😗

Aku jujur dekat sini okay, aku betul-betul fully bertudung masa umur aku 16-17 tahun. 😓 Maksd fully dekat sini ialah pakai dan tak bukak dah.. Sebelum-sebelum tu kejap aku pakai kejap aku bukak. 😌 Aku tau je tutup aurat tu wajib tapi biasa laa masa remaja kan, terikut orang tu terikut orang nie tapi aku tak buat benda bukan-bukan okay. 😱 Aku masih macam a…

Bicara Hati

Assalammualaikum 🌸

Kadang-kadang benda baik yang kita buat tu tak perlu kita heboh dekat orang. Ada orang suka ada orang tak suka so diam je okay. Kalau orang suka dia puji takpa, tapi kalau orang tak suka dia mengutuk alhamdulillah kita dapat pahala hasil dari kutukan manusia itu sekalian. 😀 Pahala free so jangan marah kalau orang kutuk ka mengata belakang ka apa sebab pahala kita yang dapat. Hehehehe.. 😅 So saja nak cerita dekat sini apa benda yang tengah otak aku pikiaq. So kita fikir positif sahaja dan buat hal sendiri asalkan kita tak kacau orang. Kalau ada yang tak puas hati tu ada laa yang dia cemburukan dengan kita kan? Yeke? Entahlahh.. 💁 Kalau kita tak kacau orang buat apa orang nak kacau kita kan? Dan memang jenis aku suka peace and quiet. 😉 Aku tak suka gaduh-gaduh. Aku tak suka bising-bising walaupun aku nie memang jenis manusia yang bising jugak. Aku ikut mood. Kalau mood aku nak bergurau senda tu boleh laa tapi kalau mood aku nak sorang-sorang maka aku akan duduk s…